Λοιμωξιολόγος προειδοποιεί: Πότε δεν πρέπει τα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο

Λοιμωξιολόγος προειδοποιεί: Πότε δεν πρέπει τα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο

Τι είπε για το άνοιγμα των σχολείων.

Πεδίο διαφωνίας υπήρξε το προηγούμενο χρονικό διάστημα η επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας μέσω της Νίκη Κεραμέως στις 11 Μαΐου θα ξεκινήσουν και πάλι τα μαθήματα στην τρίτη Λυκείου ενώ μία εβδομάδα αργότερα θα ακολουθήσουν οι άλλες τάξεις του Λυκείου και του Γυμνασίου.

Εφόσον αποφασιστεί η λειτουργία των δημοτικών σχολείων αυτή θα γίνει την 1η Ιουνίου με τα μαθήματα να διαρκούν μέχρι τις 30 του μήνα. Φυσικά θα υπάρχουν ειδικά μέτρα με επιτρεπόμενο όριο μαθητών ανά αίθουσα, απολυμάνσεις και αντισηπτικά.

Όπως τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας δε θα γίνονται θερμομετρήσεις καθώς δεν καταλήγει σε ασφαλές συμπέρασμα αν υπάρχει κρούσματα. Επεσήμανε μάλιστα ότι σε περίπτωση που εμφανιστεί κρούσμα το σχολείο δε θα κλείνει όπως έγινε στο ξεκίνημα της πανδημίας.

Ο Χαράλαμπος Γώγος, λοιμωξιολόγος – καθηγητής Παθολογίας μιλώντας στην ΕΡΤ σημείωσε ότι το άνοιγμα των σχολείων γίνεται σε μία προσπάθεια να επανέλθει σταδιακά η κανονικότητα. Με τον τρόπο διέψευσε ότι από πίσω κρύβεται η στρατηγική της ανοσίας της αγέλης.

Ο γιατρός εξήγησε ότι κάθε γονιός θα κρίνει σωστά το πότε ένα παιδί μπορεί να πάει στο σχολείο και πότε όχι. Στην απόφαση πρέπει να συνυπολογιστεί αν στο σπίτι υπάρχουν άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, συγγενείς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ακόμη και ανήλικοι.

«Αν υπάρχει παππούς ή γιαγιά, ηλικίας άνω των 70, και ιδίως αν έχει υποκείμενο νόσημα τότε θα πρέπει να το αποφύγουν. Εγώ θα προστάτευα αυτή την οικογένεια, κρατώντας τα παιδιά στο σπίτι και κάνοντας χρήση του επιτυχημένου προγράμματος της τηλεκπαίδευσης το οποίο συνεχίζεται» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.