Όλοι μιλούν για την χθεσινή εμφάνιση Τσιόδρα

Όλοι μιλούν για την χθεσινή εμφάνιση Τσιόδρα

Ο καθηγητής είχε μία εμφάνιση που δε μας έχει συνηθίσει.

Αντικείμενο συζήτησης, ιδιαίτερα στα κοινωνικά δίκτυα, έχει γίνει η εμφάνιση του Σωτήρη Τσιόδρα το απόγευμα της Τετάρτης στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας. Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα που εξελίσσεται σε πρόσωπο των ημερών εμφανίστηκε εκνευρισμένος.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ως είθισται μετά την ενημέρωση για τους αριθμούς του κορωνοϊού στην Ελλάδα δίνει και τα δεδομένα που υπάρχουν για διάφορα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά. Ο καθηγητής μίλησε ξανά για την χρήση μάσκας και ήταν φανερά εκνευρισμένος απαντώντας και στην κριτική που δέχεται.

«Tα δεδομένα τώρα στηρίζουν τη χρήση της μάσκας, τότε όχι. Τότε το απαγορευτικό ήταν αρκετό, αλλά τώρα οι συνθήκες αλλάζουν. Τα μέτρα της απόστασης θα διατηρηθούν αλλά δεν μπορούν πάντοτε να διατηρηθούν. Η χρήση της μάσκας θα είναι συμπληρωματικό μέτρο, όχι για να μην κολλήσουμε αλλά για να μην μεταδώσουμε τον ιό. Τα ενδεχόμενα οφέλη ή μια ισχυρή σύσταση για χρήση της μάσκας, ιδιαίτερα όταν υπάρχει συγχρωτισμός όπως στα μέσα μεταφοράς είναι ένα σημαντικό μέτρο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Το γεγονός ότι πριν λίγες μέρες η απάντησή του σε σχέση με τις μάσκες ήταν διαφορετική, σχολιάστηκε εντόνως. Αρκετοί βέβαια τόνισαν τον εκνευρισμό του καθώς ο ίδιος έκανε λόγο για fake news επιλέγοντας να απαντήσει στην κριτική που δέχεται κατά καιρούς.

Όπως επεσήμανε ο καθηγητής η χρήση μάσκας με βαλβίδα είναι λάθος. Επεσήμανε ακόμη ότι η πάνινη μάσκα που μπορεί να κατασκευαστεί στο σπίτι είναι η καλύτερη επιλογή και ότι υπάρχει σημαντικός κίνδυνος από τη λάθος χρήση μάσκας.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.