Τα νέα δεδομένα: Τι συμβαίνει με τα παιδιά και τον κορωνοϊό

Σωτήρης Τσιόδρας: Είχε προβλέψει τον κορωνοϊό 7 μήνες πριν (Vid)

Ποια νέα στοιχεία αλλάζουν τη στρατηγική των μέτρων.

Tα νέα δεδομένα, όσον αφορά τα παιδιά, ύστερα από τις παρατηρήσεις των τελευταίων μηνών με πολύ μεγαλύτερο δείγμα σε κρούσματα και νοσούντες, παρουσίασε στην απογευματινή του ενημέρωση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο λοιμωξιολόγος ανέφερε ότι οι λοιμώξεις από το νέο ιό παρατηρούνται πολύ λιγότερο στα παιδιά όπως έδειξαν οι διεθνείς μελέτες. Επιπρόσθετα τα παιδιά εμφανίζουν στη συντριπτική τους πλειονότητα ηπιότερα συμπτώματα σε σχέση με τους ενήλικες.

Ο καθηγητής εξήγησε ότι στη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα έρευνα, η οποία διενεργήθηκε στην Κίνα, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μόλις το 1% των βαριά νοσούντων ήταν παιδιά.

Επίσης έγινε αναφορά στις στατιστικές μετάδοσης του ιού σε σχέση με τα παιδιά. Τα παιδιά όπως δείχνουν τα στοιχεία κολλούν τη νόσο 3 φορές λιγότερο από τους 20 ετών και άνω και 4 φορές λιγότερο από ό,τι οι ενήλικες άνω των 60 ετών.

Κλείνοντας την ενημέρωση για το κρίσιμο θέμα της μετάδοσης του ιού σε σχέση με τους ανήλικους και εν όψη ανοίγματος των σχολείων σταδιακά από τι; 11 Μαΐου και μετά, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ότι η μετάδοση από παιδί σε ενήλικα φαίνεται να είναι ασυνήθιστη.

Όπως δείχνουν τα νέα στοιχεία οι αρχικές υποθέσεις και δεδομένα ότι τα παιδιά ήταν υγειονομικές βόμβες δεν ισχύουν και η στρατηγική της ομάδας πολιτικής προστασίας αλλάζει εντελώς.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.