Η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που χαλάρωσε τα μέτρα είδε κατακόρυφη αύξηση των αριθμών

Η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που χαλάρωσε τα μέτρα είδε κατακόρυφη αύξηση των αριθμών

Επικρατεί ανησυχία μεταξύ των επιστημόνων.

Σε φάση σταδιακής χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων λόγω του κορωνοϊού βρίσκεται όλη η Ευρώπη. Όπως φαίνεται και από τους αριθμούς το πρώτο κύμα του ιού πέρασε και πλέον όλοι μπορούν να ελπίζουν σε καλύτερες μέρες.

Η Γερμανία ήταν η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που χαλάρωσε τα μέτρα μία εβδομάδα πριν. Οι αριθμοί όμως λίγες μέρες αργότερα μόνο ενθαρρυντικοί δεν είναι. Ήδη εμφανίζονται οι πρώτες ενδείξης επιδείνωσης σε κάποιους δείκτες.

Ο ρυθμός μετάδοσης έφτασε ξανά στο ένα, από 0,7 που ήταν το προηγούμενο χρονικό διάστημα σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ένας ασθενής μολύνει έναν πολίτη. Οι αρμόδιοι έχουν τονίσει ότι αυτός ο δείκτης πρέπει να παραμείνουν κάτω από ένα.

Τις τελευταίες 24 ώρες ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 163, από 110 το αμέσως προηγούμενο 24ωρο. Πλέον η Γερμανία μετρά πάνω από έξι χιλιάδες θανάτους. Μέσα σε ένα 24ωρο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 1.144 με το σύνολο να ανέρχεται πάνω από 156 χιλιάδες.

Αν η αυξητική τάση των αριθμών συνεχίσει τότε θα ξεκινήσουν τα ερωτηματικά σχετικά με την χαλάρωση των μέτρων. Η κυβέρνηση αλλά και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων θα αναλύσουν τα επόμενα βήματα στις 6 Μαΐου.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.