Νέο τρομακτικό σύνδρομο του κορωνοϊού που επηρεάζει μόνο τα παιδιά

Νέο τρομακτικό σύνδρομο του κορωνοϊού που επηρεάζει μόνο τα παιδιά

Πώς συνδέονται τα συμπτώματα με τον covid-19.

Ένα νέο σύνδρομο που συνδέεται με τον κορωνοϊό και προσβάλλει τα παιδιά ήταν η αιτία για να σημάνει συναγερμός στο εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας καθώς εκδόθηκε από τους γιατρούς του συστήματος προειδοποίηση για μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων του συνδρόμου αυτού στις ΜΕΘ της χώρας.

Οι επικεφαλής των νοσοκομείων, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η Dailymail, έστειλαν την προειδοποίηση σε κυβερνητικούς αξιωματούχους αναφερόμενοι στο νέο φλεγμονώδες σύνδρομο που εμφανίζεται στα παιδιά και έχει σχέση με τον covid-19.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά ένα σύνδρομο που εμφανίζεται σε παιδιά κάθε ηλικίας έκανε την εμφάνισή του στα νοσοκομεία του Λονδίνου αλλά και σε άλλες περιοχές της Μεγάλης Βρετανίας τις τελευταίες τρεις εβδομάδες και έχει οδηγήσει πολλά παιδιά στις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων της χώρας.

Στις περιπτώσεις των παιδιών αυτών που έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό, το σύνδρομο αυτό προκαλεί ένα τοξικό σοκ και σε μία άτυπη νόσο Kawasaki.

Θυμίζουμε ότι η νόσος ή σύνδρομο Kawasaki στα παιδιά, είναι ένα σύνολο συμπτωμάτων και σημείων με απαραίτητο σύμπτωμα το ψηλό πυρετό ο οποίος διαρκεί περισσότερο από πέντε μέρες. Κάποια παιδιά μπορεί να παρουσιάσουν διάρροιες, εμετούς και πόνο στην κοιλιά ενώ κάποια άλλα διόγκωση των λεμφαδένων.

Με βάση αυτά τα σύνδρομα συμπτώματα υπάρχει πλέον οδηγία, μέσα στον καταιγισμό κρουσμάτων του κορωνοϊού στους ενήλικες και τις ευπαθείς ομάδες, όσα παιδιά μεταφέρονται στα νοσοκομεία της χώρας με πονόκοιλο να αντιμετωπίζονται ως επείγοντα περιστατικά.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.