Η διάδοχος της τυραννικής δυναστείας με το ανύπαρκτο χαμόγελο

Η διάδοχος της τυραννικής δυναστείας με το ανύπαρκτο χαμόγελο

Ο Κιμ και η αδερφή του

Ενόσω το μυστήριο γύρω από την υγεία του Κιμ Γιονγκ (σ.σ. Τζονγκ, ως ορθώς προφέρεται) Ουν παραμένει, τα φώτα στρέφονται στη… διάδοχο. Νεκρός, σε κώμα, ή ζωντανός – και σε τι κατάσταση είναι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας και τρίτος Κιμ στην ιστορία, αρχίζει να περνάει σε δεύτερη μοίρα ενόσω ανατέλλει το άγνωστο άστρο της Κιμ Γιο Τζονγκ.

Η 30χρονο αδερφή του Κιμ είχε αναλάβει τη δημόσια εικόνα του δικτάτορα της χώρας αλλά και να οργανώνει δημόσιες εκδηλώσεις για αυτόν – και το μεγαλείο του. Διότι στη χώρα οι Κιμ λατρεύονται, υποχρεωτικά, ωσάν Θεοί.

Για τη αδερφή του Κιμ έχουν γραφτεί πολλά αλλά τίποτε δεν είναι δεδομένο διότι κανείς δεν τη γνωρίζει πραγματικά. Ότι είναι πιο σκληρή κι αμείλικτη απ’ τον αδερφό της, ότι από μικρή διάβαζε για τον κομμουνισμό και τους Μπολσεβίκους –και επηρεάστηκε τα μάλλα-, ότι έχει τόσο μυαλό ώστε να εκσυγχρονίσει τη χώρα και να τη βγάλει από το σκοτάδι.

Η 30χρονη (και, κατ’ άλλες πηγές, 32χρονη – διότι κι αυτό επτασφράγιστο μυστικό είναι στη χώρα) Κιμ Γιο Τζονγκ βάφεται ελάχιστα, ντύνεται λιτά και δεν ανοιγοκλείνει τα μάτια της σχεδόν ποτέ: τούτα… γνωστά. Άλλο; Ότι σπούδασε στην Ελβετία και ότι έχει το χαμόγελο της Μόνα Λίζα: ανύπαρκτο, εκτός κι αν δεν κοιτάς καλά… Λένε ότι μοιάζει πολύ με την Κο Γιονγκ Χούι, τη μητέρα της και ενδέχεται μικρή να υπήρξε χορεύτρια μιας και η στάση της στις δημόσιες εμφανίσεις της, πάντα δίπλα στον αδερφό της, είναι ευθυτενής.

Η διάδοχος της τυραννικής δυναστείας με το ανύπαρκτο χαμόγελο

Να είναι άραγε το μέλλον της τυραννικής δυναστείας της Βόρειας Κορέας μια γυναίκα; Το νυν καθεστώς ξεκίνησε από τον Κιμ Ιλ Σουνγκ (με σοβιετική υποστήριξη) το 1948, με την ίδρυση της χώρας υπό την ιδεολογία Τζούτσε, η οποία βαθμιαία αντικατέστησε τον μαρξισμό. Ο Κιμ Ιλ Σουνγκ επέβαλλε την προσωπολατρία προς τον ίδιο σε τέτοιο βαθμό που, όταν πέθανε, το 1994, εκατομμύρια θρηνούσαν σε κατάσταση υστερίας.

Τον διαδέχθηκε ο γιος του, Κιμ Κιμ Γιονγκ Ιλ που συνέχισε αδιάλλακτα την πολιτική του απομονωτισμού για τη χώρα αλλά και προσπάθησε να εξομαλύνει την κατάσταση με τη Νότια Κορέα, χωρίς επιτυχία. Από το 2008 υπέστη βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο, που κρατήθηκε μυστικό και απεβίωσε το 2011, οπότε τον διαδέχθηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε ηλικία μόλις 29 ετών καθώς εκτιμάται ότι γεννήθηκε το 1982.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.