Αλλάζει το τοπίο της εργασίας: Το μέτρο που μελετά η κυβέρνηση

Αλλάζει το τοπίο της εργασίας: Το μέτρο που μελετά η κυβέρνηση

Ποιο μέτρο μπαίνει στο κάδρο.

Αλλάζει άρδην και το τοπίο της εργασίας λόγω κορωνοϊού. Η κρίση της πανδημίας έπληξε πολλές επιχειρήσεις και παράγοντες της αγοράς ανησυχούν για κύμα ύφεση και αλλά και απολύσεων που θα κάνουν την εμφάνισή τους.

Ήδη σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, μελετάται η παράταση του μέτρου της αναστολής συμβάσεων για κάποιες κατηγορίες. Αυτή τη φορά το βοήθημα θα ανέρχεται στα 534 ευρώ. Όπως αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής» έχουν πέσει στο τραπέζι και άλλα εργαλεία κρατικής παρέμβασης στον τομέα της εργασίας.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, ένα από αυτά είναι η θεσμοθέτηση ενός μηχανισμού βάσει του οποίο το κράτος θα συμπληρώνει τον μισθό των εργαζομένων που μπαίνουν σε ευέλικτα σχήματα απασχόλησης. Έτσι θα περιορίζεται η απώλεια των μισθολογικών τους απολαβών.

Αλλάζει το τοπίο της εργασίας: Το μέτρο που μελετά η κυβέρνηση
QUIZY 4 δώρα, 4 νικητές: Σε αυτό το κουίζ των 10 απλών ερωτήσεων όσοι έχουν γνώσεις κερδίζουν! Εσύ;

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής» εκτιμάται ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα μπορούσε να καλύψει το 40%-60% των απωλειών του μισθού μετά την αντίστοιχη μείωση του ωραρίου απασχόλησης. Δεν αποκλείεται μάλιστα ο συγκεκριμένος μηχανισμός να χρηματοδοτηθεί κατά κύριο λόγο από κοινοτικά κονδύλια, «πατώντας» πάνω σε αντίστοιχα μοντέλα χωρών της ΕΕ.

Στόχος του συγκεκριμένου μέτρου είναι η συγκράτηση των απολύσεων. Όπως αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής» το μέτρο δεν αποκλείεται να τρέξει μέχρι τα τέλη του 2020 ανάλογα με την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού. Δεύτερο πιθανό κύμα πανδημίας θα φέρει αντίστοιχα μέτρα αλλά και απώλειες όσον αφορά την οικονομία.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.