Πώς θα προστατευτείς από έναν ιό που ξανακολλάς: Η λύση είναι μία

Πώς θα προστατευτείς από έναν ιό που ξανακολλάς: Η λύση είναι μία

Χωρίς εμβόλιο δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική.

Μία από τις μη αντιμετωπίσιμες πλευρές της πανδημίας του κορωνοϊού είναι η συχνή επιστροφή του ιού σε ανθρώπους που το κόλλησαν, νόσησαν και το ξεπέρασαν είτε σε νοσοκομείο είτε περιορισμένοι σε κατ’ οίκον περιορισμό. Αυτό δείχνουν διαρκώς οι νέες έρευνες.

Σύμφωνα με το Reuters στην Κίνα, από την οποία ξεκίνησε η πανδημία, υπάρχουν ασθενείς που ακόμα και δύο μήνες μετά κάνουν το τεστ για τον κορωνοϊό και ξαναβγαίνουν θετικοί. Υπάρχουν ασθενείς που ξεπέρασαν τον ιό, ενδιάμεσα έκαναν τεστ τα οποία ήταν αρνητικά και λίγες εβδομάδες μετά ξανακόλλησαν. Πολλοί από αυτούς ασυμπτωματικά.

Η κατάσταση αρχίζει να προβληματίζει τους επιστήμονες αφού όσο δεν υπάρχει εμβόλιο ο ιός, του οποίου ο τρόπος διάδοσης παραμένει ισχυρός, η ανοσία της αγέλης δεν επιτυγχάνεται παρότι σε πρώτη φάση φαίνεται η καμπύλη να επιπεδώνεται.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ μόνο στη Βόρεια Κορέα υπάρχουν 1000 τουλάχιστον άνθρωποι που συνεχίζουν να βγαίνουν θετικοί στον ιό εδώ και 4 εβδομάδες.

Αντίστοιχα κρούσματα υπάρχουν και στην Ιταλία με τους ασθενείς που νοσούν ξανά και ξανά να έχουν φτάσει στα όρια της ψυχικής κατάρρευσης αφού περνούν την ίδια διαδικασία διαρκώς, πολλοί από αυτούς χωρίς να έχουν συμπτώματα. Ο ψυχολόγος που μίλησε στο Reuters και εμφανίζεται συνέχεια θετικός στον ιό παραδέχεται ότι θέλει να αυτοκτονήσει γιατί δεν αντέχει άλλο την ίδια διαδικασία.

Οι κυβερνήσεις παραμένουν επιφυλακτικές στο να άρουν τα μέτρα κατά του ιού όσο δεν υπάρχει εμβόλιο ενώ η οικονομία οδεύει σε μία διαρκή ύφεση. Τι δηλώνουν όμως οι γιατροί για τους θετικούς στον ιό πάνω από μία φορά;

Ο Πρόεδρος του νοσοκομείου Jinyintan, Zhang Dingyu δήλωσε στο Reuters ότι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης είναι η απομόνωση. Στην Κίνα η απομόνωση σε τέτοια περιστατικά διαρκεί 28 ημέρες, μετά το πέρας των οποίων επαναλαμβάνεται το τεστ.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.