Ραγίζει καρδιές: Το πιο διάσημο γκράφιτι του κόσμου προσβλήθηκε από κορωνοϊό

Ραγίζει καρδιές: Το πιο διάσημο γκράφιτι του κόσμου προσβλήθηκε από κορωνοϊό

Ποιος βρίσκεται πίσω από τη νέα δημιουργία.

Ο Μπάνκσι είναι ίσιος ο πιο γνωστός-άγνωστος καλλιτέχνης γκράφιτι στον κόσμο, με τα έργα του να είναι παγκοσμίως αναγνωρίσιμα, πολλά από αυτά να αποτελούν σύμβολα αγώνων, με τον ίδιο να έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να κρατάει την ταυτότητά του κρυφή και ασφαλή από το κοινό.

Παρόλα αυτά κάποια πράγματα είναι γνωστά για τον ίδιο, όπως ότι προέρχεται από το Μπρίστολ της Αγγλίας και στην περίοδο που διανύουμε είναι και αυτός ένας από τους Βρετανούς πολίτες οι οποίοι βρίσκονται σε γενική καραντίνα. Για έναν καλλιτέχνη που ο δρόμος και οι εξωτερικοί τοίχοι των κτηρίων είναι το «ατελιέ» του και οι καμβάδες των έργων του, το να είναι κλεισμένος μέσα στο σπίτι τον κρατάει μακριά από τη δημιουργία. Ή μπορεί και όχι.

Ένα από τα πιο διάσημα έργα του καλλιτέχνη είναι το γκράφιτι με τίτλο «Κορίτσι με το τρυπημένο τύμπανο» το οποίο κοσμεί τον τοίχο ενός κτηρίου στο Μπρίστολ, τη γενέτειρα πόλη του καλλιτέχνη. Δημιουργήθηκε το 2014 και αποτελεί ξεκάθαρα έναν φόρο τιμής σε έναν από τους διασημότερους και σπουδαιότερους κλασικούς πίνακες, το «Κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι» του Ολλανδού ζωγράφου Γιοχάνες Βερμέερ, του σπουδαιότερου μαζί με τον Ρέμπραντ εκπροσώπου της Ολλανδικής σχολής ζωγραφικής της «Χρυσής εποχής».

Ραγίζει καρδιές: Το πιο διάσημο γκράφιτι του κόσμου προσβλήθηκε από κορωνοϊό

Πριν από λίγες ημέρες το διάσημο αυτό γκραφίτι άλλαξε όψη και προσαρμόστηκε στις ανάγκες ασφάλειας και προστασίας που επιτάσσουν οι ημέρες την πανδημία του κορωνοϊού. Το γκραφίτι εμφανίστηκε σε φωτογραφίες να φοράει μία μεγάλη πράσινη χειρουργική μάσκα που καλύπτει το στόμα και τη μύτη του κοριτσιού που απεικονίζει.

Τις φωτογραφίες της νέας μορφής αυτής του έργου ανέβασε ο ίδιος ο Μπάνκσι στα προσωπικά του social media χωρίς όμως να είναι σίγουρο ότι ο ίδιος έκανε την αλλαγή αυτή στο έργο του. Συνήθως όμως ανεβάζει ο ίδιος τις δημιουργίες του οπότε το πιο πιθανό είναι να έσπασε ο ίδιος την καραντίνα και να έβαλε την τελευταία αυτή πινελιά φέρνοντας το έργο του στην εποχή του covid-19.

Ραγίζει καρδιές: Το πιο διάσημο γκράφιτι του κόσμου προσβλήθηκε από κορωνοϊό

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.