Η κρίση φέρνει χρήμα: Ποιοι Έλληνες εφοπλιστές θησαυρίζουν απ’ την κατάρρευση του πετρελαίου

Η κρίση φέρνει χρήμα: Ποιοι Έλληνες εφοπλιστές θησαυρίζουν απ’ την κατάρρευση του πετρελαίου

Η κρίση γεννά ευκαιρίες.

Συναγερμό στην παγκόσμια οικονομία έχει σημάνει με την κατάρρευση του αμερικάνικου αργού πετρελαίου. Πριν λίγα 24ωρα έφτασε στη χειρότερη τιμή, κάτω από τα τρία δολάρια το βαρέλι.

Ωστόσο όπως κάθε κρίση έτσι και αυτή γεννά ευκαιρίες. Όπως αναφέρουν έγκυρες ιστοσελίδες που εξειδικεύονται στο οικονομικό ρεπορτάζ, η μείωσης της τιμής του πετρελαίου μπορεί να αποφέρει σημαντικά κέρδη για κάποιους εφοπλιστές.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται η τεράστια υπερπροσφορά αργού πετρελαίου ενισχύει την πεποίθηση της αγοράς ότι τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξει ανάγκη για πλωτή αποθήκευση του εμπορεύματος. Αυτό σημαίνει ότι πλοιοκτήτες δεξεμανόπλοιων κυρίως VLCC χωρητικότητας άνω των 300.000 τόνων αναμένεται να έχουν τεράστια κέρδη. Το ίδιο συνέβη και το περασμένο φθινόπωρο.

Ήδη αρκετές χώρες γέμισαν τις δεξαμενές τους με φθηνό πετρέλαιο. Τα διυλιστήρια με τη σειρά τους ναύλωσαν VLCC και τα χρησιμοποιούν ως αποθήκες καυσίμων. Έτσι όταν θα ανέβουν θα καταφέρουν να πουλήσουν με κέρδος.

Οι ναυτιλιακές εταιρείες ελληνικών συμφερόντων ελέγχουν το 26% του παγκόσμιου στόλου δεξαμενόπλοιων. Οι Έλληνες εφοπλιστές που κατέχουν VLCC αναμένεται να έχουν σημαντικά κέρδη το επόμενο χρονικό διάστημα μετά την κρίση στην τιμή του πετρελαίου.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.