Πέσατε κι εσείς στην «παγίδα» των λίγων κρουσμάτων στην Ελλάδα;

Αντίδραση-εξπρές: Έτσι «απαντάει» η Ελλάδα στον κορωνοϊό (pic)

Θέλει τεράστια προσοχή...

O κορωνοϊός έχει κλείσει- από τότε που έγινε γνωστό το πρώτο κρούσμα στην Κίνα- πέντε μήνες «αποκρουστικής» ζωής, με την εξάπλωσή του σε ολόκληρο τον πλανήτη να είναι ραγδαία.

O Covid-19 μπορεί να ξεκίνησε… διστακτικά την παρουσία του στην Ευρώπη, όμως δεν άργησε να πιάσει στα δίχτυα του σχεδόν όλες τις χώρες της Γηραιάς Ηπείρου- της δικής μας συμπεριλαμβανομένης.

Βέβαια, κι αυτό είναι κάτι που άπαντες παραδέχονται, η Ελλάδα τα πήγε πολύ καλύτερα στην αντιμετώπιση του ιού, παίρνοντας μέτρα πολύ πιο γρήγορα από άλλες πληγείσες περιοχές- όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Αγγλία, για παράδειγμα- και δίνοντας την ευκαιρία στο σύστημα υγείας της να αναπνεύσει και να μη γονατίσει εντελώς.

Τις τελευταίες μέρες, μάλιστα, συζητείται εντόνως η σταδιακή άρση των μέτρων και το πότε ακριβώς θα συμβεί αυτό, μιας και τα καταγεγραμμένα κρούσματα πέφτουν κάθε μέρα.

Κι εδώ ακριβώς ελλοχεύει ο μεγάλος κίνδυνος: μπορεί τις 3 τελευταίες ημέρες ο κ. Τσιόδρας να μας έχει ενημερώσει πως υπάρχουν 22, 15 και 17 κρούσματα αντίστοιχα και οι διασωληνωμένοι συμπολίτες μας να μειώνονται, όμως ουδείς μοιάζει να σκέφτεται πως αυτά τα νούμερα είναι τα αποτελέσματα της καραντίνας και των περιοριστικών μέτρων 2 εβδομάδες πριν- οι ειδήμονες έχουν τονίσει επανειλημμένως πως χρειάζονται περίπου 15 ημέρες προκειμένου τα συμπτώματα να κάνουν την εμφάνισή τους από την στιγμή που κολλάει κάποιος κορωνοϊό.

Γι’ αυτό, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να συνεχίσουμε την (επίπονη σε ψυχολογικό, και όχι μόνο, επίπεδο) προσπάθειά μας και να μην βγαίνουμε… σωρηδόν, όπως παρατηρήθηκε εσχάτως, έξω νομίζοντας πως ξεμπερδέψαμε οριστικά.

Όπως έχει εκφραστεί πολλάκις, η μάχη απέναντι στον Covid-19 είναι μαραθώνιος και όχι σπριντ.

Στο τέλος, είναι βέβαιο, θα τερματίσουμε πρώτοι, αλλά θέλει τεράστια προσοχή στην πορεία…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.