Κορωνοϊός: Αυτή είναι η νέα ηλεκτρονική απάτη για να αποσπάσουν λεφτά

Κορωνοϊός: Αυτή είναι η νέα ηλεκτρονική απάτη για να αποσπάσουν λεφτά

Χρήματα και προσωπικά δεδομένα στο στόχαστρο των απατεώνων του διαδικτύου.

Για «έκρηξη» στον αριθμό των phising emails την εποχή της πανδημίας κάνει λόγω το ρεπορτάζ του BBC το οποίο σχολιάζει τα νούμερα που ανέφερε η ίδια η Google για την περίοδο της καραντίνας.

Ο κολοσσός του ίντερνετ μπλοκάρει καθημερινά 100.000.000 emails που προσπαθούν με «ηλεκτρονικό ψάρεμα» να αποσπάσουν προσωπικά δεδομένα και χρήματα από τα θύματά τους χρησιμοποιώντας των κορωνοϊό και παριστάνοντας από απλούς υγειονομικούς φορείς μέχρι και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Οι απατεώνες μιμούνται δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς στην προσπάθειά τους ακόμα και να κερδίσουν χρήματα και προσφορές για τα θύματα του covid-19 ενώ σε άλλες περιπτώσεις ζητούν από τα θύματά τους να κατεβάσουν applications με ιούς και επικίνδυνο για την ασφάλεια των συσκευών λογισμικό.

Η Google ισχυρίζεται ότι καταφέρνει να μπλοκάρει το 99,9% των emails αυτών παρόλα αυτά οι απάτες συνεχίζονται και σε μέσα τα οποία δεν μπορεί να ελέγξει η Google όπως τα γραπτά μηνύματα (sms) και τα προσωπικά μηνύματα σε social media.

Εταιρείες με προγράμματα antivirus ισχυρίζονται ότι τα phishing emails την εποχή της πανδημίας αυξήθηκαν κατά 667% και συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή σε όσα καταφέρουν να περάσουν το «μπλοκάρισμα» των εταιρειών καθώς τα ανυποψίαστα θύματα δεν μπορούν πάντα να ξεχωρίσουν τις ψεύτικες υπογραφές των ανθρώπων και των υπηρεσιών οι οποίες πλαστογραφούνται.

Κορωνοϊός: Αυτή είναι η νέα ηλεκτρονική απάτη για να αποσπάσουν λεφτά

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.