Εκστόμισε κάτι που μάλλον δεν έπρεπε, ο πρωθυπουργός.
Το ενωτικό πνεύμα και οι θετικές αναφορές ξεχώρισαν στο χθεσινό, νέο διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον ελληνικό λαό. Ο πρωθυπουργός προχώρησε εκ νέου στις κλασικές, και σωστές, επισημάνσεις για την κρισιμότητα της περιόδου που διανύει η χώρα αλλά έκανε και αναφορές για τον τρόπο που θα γίνει, σταδιακά, η επιστροφή στην… κανονικότητα της καθημερινότητάς μας.
Τα μηνύματα του Μητσοτάκη ήταν, κυρίως, δύο. Αφενός στο μότο επανεκκίνησης κάνοντας λόγο για «προκοπή και αλληλεγγύη» και, αφετέρου, όταν προειδοποίησε ότι «η κρίση ίσως μάς πληγώσει».
Και στάθηκε βεβαίως στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας , ανάθεση των ευθυνών στους ειδικούς και αποκομματικοποίηση. Ειδική αναφορά έκανε, εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης στο δημόσιο σύστημα υγείας, τονίζοντας ότι «η αναμόρφωση δεν σταματά εδώ», αλλά και ότι προσωπική του δέσμευση αποτελεί η αύξηση των διαθέσιμων ΜΕΘ για να προσεγγίσει η Ελλάδα τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
Ωστόσο ο πρωθυπουργός προέβη και σε ένα μεγάλο, λεκτικό λάθος, χρησιμοποιώντας πέντε φορές, στο διάγγελμά του, τη λέξη «εμπιστοσύνη» και ευχαριστώντας του Έλληνες πολίτες που μένουν σπίτι επειδή δείχνουν εμπιστοσύνη. Προς τον ίδιο και την κυβέρνησή του.
Μα, ο κόσμος δεν έμεινε σπίτι επειδή εμπιστεύεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ούτε στην Ιταλία, επειδή εμπιστεύεται τον Τζιουζέπε Κόντε! Σχεδόν 4 δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν κλειστεί στα σπίτια τους για να προστατευτούν από την πανδημία του κορωνοϊού. Υπάρχει διαφορά, δε βρίσκετε;