Ο Μητσοτάκης έδειξε πώς θα γίνει η άρση των μέτρων

Ο Μητσοτάκης έδειξε πώς θα γίνει η άρση των μέτρων

Πίσω από τις λέξεις του Πρωθυπουργού.

Αποτελεί το μεγάλο ερώτημα των ημερών. Από την στιγμή που η επιδημιολογική καμπύλη της Ελλάδος εξελίσσεται καλά, φουντώνει η συζήτηση για σταδιακή χαλάρωση των μέτρων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του το απόγευμα της Δευτέρας έδωσε το πρώτο μήνυμα αισιοδοξίας για επιστροφή στην κανονικότητα. Ανέφερε μάλιστα ότι η Μεγάλη Εβδομάδα είναι πραγματικά κρίσιμη για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τέλη Απριλίου θα υπάρξουν οι πρώτες κυβερνητικές επαφές για τυχόν άρση των μέτρων. Αν μάλιστα όλα πάνε κατ’ ευχήν και δεν υπάρξει τρομερό κύμα απείθαρχων μέσα στο Πάσχα, τότε αρχές Μαΐου θα έρθει η πρώτη χαλάρωση των μέτρων.

Όπως τόνισε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του θα ανοίξουν πρώτα τα εμπορικά καταστήματα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν σχολεία και καταστήματα εστίασης. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Πρωθυπουργού: «Στον ορίζοντα φαίνεται η στιγμή που τα καταστήματα και τα σχολεία θα αρχίσουν να ανοίγουν με προσεκτικά βήματα. Οι μηχανές της οικονομίας να ξαναζεσταίνονται. Και οι άνθρωποι να συναντώνται και πάλι στους δρόμους, στις δουλειές, στους χώρους άθλησης. Όλα αυτά, ωστόσο, θα πρέπει να γίνουν με σύνεση. Με σχέδιο. Με τους γιατρούς πάντα να μας συμβουλεύουν».

Πρέπει να πούμε βέβαια ότι τόνισε και ο Πρωθυπουργός αλλά και ο Σωτήρης Τσιόδρας ότι θα πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη προσοχή με τις ευπαθείς ομάδες. Πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι για την συγκεκριμένη ομάδα πολιτών θα ισχύουν τα μέτρα για αρκετό καιρό ακόμη.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.