Κραυγή αγωνίας από μια Ελληνίδα στην Ιταλία: «Κάτσε στ’ αυγά σου και μείνε μέσα, διάολε!» (video)

Κραυγή αγωνίας από μια Ελληνίδα στην Ιταλία: «Κάτσε στ’ αυγά σου και μείνε μέσα, διάολε!» (video)

Βλέποντας, παραμονή του Πάσχα των Καθολικών στη Ρώμη, τους δρόμους κατάμεστους από το μποτιλιάρισμα, απορείς…

Δεν είναι μια φωνή σαν τις άλλες. Δεν είναι μια παρότρυνση του τύπου «προσέξτε». Είναι μια κραυγή, όχι αγωνίας αλλά κινδύνου.

Μια Ελληνίδα που μένει μόνιμα στην Πάντοβα, στο κέντρο της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Ιταλία, αναρτά συχνά στα social media κείμενα δίκην ημερολογίου. Η Ευαγγελία Θεοδωρακοπούλου, έχοντας σπουδάσει ιατρική, γνωρίζει πολύ καλά τα «πρέπει» και τα «μη» της πανδημίας και βλέπει, καθημερινά, τους Ιταλούς να αγνοούν τα μέτρα, να παραβιάζουν τους κανόνες, να είναι –για να το πούμε απλά, κατανοητά- ανεγκέφαλοι.

«Στον Ιταλό δεν λένε τίποτα οι 19.468 νεκροί στη χώρα του. Που επειδή υπάρχουν 32.534 που θεραπεύτηκαν, συνεχίζει να πιστεύει πως είναι μια γρίπη και απλά περνάει λίγο πιο δύσκολα. Αυτός είναι ο εγκληματίας που θα πάει και θα φέρει τον ιό» σημειώνει.

«Αυτός θα είναι η καταδίκη σου γιατί, στα μάτια του, εσύ είσαι ο μ@λ@κ@ς, ο υπερβολικός που κάθεσαι σπίτι και βγαίνεις μια φορά στο τόσο και όταν είναι ανάγκη. Γιατί αυτόν θα τον συναντήσεις στην ουρά του φαρμακείου / σουπερμάρκετ / όπου αλλού χρειαστεί να πας, θα είναι χωρίς μασκούλα και γαντάκια (αφού είπαμε είναι μια γριπούλα μωρέ, και πώς κάνεις έτσι;!) και θα κάθεται πολύ κοντά σου αλλά θα ντραπείς να τού χώσεις μια μπουνιά στα μούτρα για να πάει πιο πίσω».

Και η αλήθεια είναι, βλέποντας το βίντεο παραμονή του Πάσχα των Καθολικών στη Ρώμη, με τους δρόμους κατάμεστους από το μποτιλιάρισμα, απορείς: μα δεν καταλαβαίνουν τίποτε οι Ιταλοί;

«Τι δεν καταλαβαίνεις; Κάτσε στ’ αυγά σου και μείνε μέσα!» γράφει η Ευαγγελία. Και δίκιο έχει…

https://www.facebook.com/evangelia.theodorakopoulou/videos/3330708626948330/?__xts__[0]=68.ARAgYgcrWH3HZ-xu5pe0TVyLsfm2wS6bmAaO1aKRfacANF4NhOwCkL274eBScHwPEY_GMY-eRlYmwjRjgYV6W9lvO44EJOXPz8x5MFqXqaeu9lKY41IIa9_4yDjcM4KvgilngvvULo7QZCbr8x_KWKEwa-hg4lUeHhnnF8Z7MM8fH7EFd8vyTFnWBsjvDlY3av2w9etcHmJqRch8Byzv60IAUMNLWr1aAq_6NlQURIv6qzurtmE0xZiX4c83IwjxQoBQ3HG2N8rMP2Vq&__tn__=-R

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.