Κακό παράδειγμα: Δεκάδες βουλευτές «έσπασαν» την καραντίνα

Κακό παράδειγμα: Δεκάδες βουλευτές «έσπασαν» την καραντίνα

Κάποιοι είναι στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Αυστηροί περιορισμοί στην κυκλοφορία ισχύουν από τα τέλη Μαρτίου στην Ελλάδα για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Από την Τετάρτη γίνονται δεκάδες έλεγχοι στα διόδια, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια προκειμένου να εμποδιστούν απείθαρχοι που θα θελήσουν να πάνε στα εξοχικά ή τα χωριά τους. Το Σαββατοκύριακο μάλιστα η περίπτωση του Γιάνη Βαρουφάκη που ταξίδεψε στην Αίγινα, ξεσήκωσε νέο γύρος αντιπαράθεσης.

Όπως φαίνεται όμως ο πρώην υπουργός Οικονομικών δεν ήταν ο μόνος που δεν πειθάρχησε στα περιοριστικά μέτρα. Σύμφωνα με το newsbeast.gr την περασμένη Παρασκευή αλλά και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες βουλευτές έπραξαν το ίδιο.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα βουλευτές της επαρχίας, μετά το τέλος των εργασιών της Βουλής, βρίσκονται ήδη στις εκλογικές τους περιφέρειες. Μάλιστα πέρασαν από διόδια, λιμάνια και αεροδρόμια χωρίς να τους γίνει ο παραμικρός έλεγχος αφού επικαλούνται την ιδιότητά τους.

Σύμφωνα με τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί, εφόσον ο τόπος κατοικίας τους είναι στην επαρχία, τότε θα πρέπει να παραμείνουν εκεί μέχρι το τέλος των περιορισμών. Ωστόσο κάτι τέτοιο είναι αμφίβολο ότι θα συμβεί, αφού σχεδόν όλοι θα είναι και πάλι στην Αθήνα στις 22 Απριλίου, μέρα που ξεκινούν και πάλι οι κοινοβουλευτικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του newsbeast.gr αυτός είναι και ο κύριος λόγος που ελάχιστοι βουλευτές αντέδρασαν στην ενέργεια του Γιάνη Βαορυφάκη να μεταβεί στην Αίγινα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.