Πάρτι εν μέσω κορωνοϊού: Πλούσιοι σαραντάρηδες από την Αγγλία με νεαρές συνοδούς προσπάθησαν να σπάσουν τη γαλλική καραντίνα

Πάρτι εν μέσω κορωνοϊού: Πλούσιοι σαραντάρηδες από την Αγγλία με νεαρές συνοδούς προσπάθησαν να σπάσουν τη γαλλική καραντίνα

Ετοίμαζαν ιδιωτικό πάρτυ σε βίλα στις Κάννες.

Οι γαλλικές αρχές σταμάτησαν ιδιωτικό τζετ που ερχόταν από την Αγγλία και μετέφερε 7 άνδρες και 3 γυναίκες με προορισμό τις Κάννες.

Οι 7 άνδρες ηλικίας 40-50 ετών και οι 3 νεαρές γυναίκες ηλικίας 23-25 ετών είχαν ταξιδέψει με ιδιωτικό τζετ από το Λονδίνο και προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Μασσαλίας. Εκεί τους περίμεναν τρία ελικόπτερα τα οποία θα τους μετέφεραν σε μεγάλη πολυτελή βίλα στις Κάννες, νοικιασμένη ειδικά για αυτές τις γιορτινές ημέρες.

Μετά την προσγείωση στη Μασσαλία ζητήθηκε από τις αρχές το τζετ να επιστρέψει πίσω και οι πιλότοι των ελικοπτέρων να τιμωρηθούν για την προσπάθειά τους να σπάσουν την καραντίνα και την απαγόρευση εσωτερικών πτήσεων στη Γαλλία.

Οι ταξιδιώτες ήταν αρκετών διαφορετικών εθνικοτήτων, ανάμεσά τους Κροάτες, Ουκρανοί, Ρουμάνοι, Γερμανοί και Γάλλοι, ενώ το όνομα το οποίο φαινόταν στην ενοικίαση του τσάρτερ ανήκει σε Κροάτη επιχειρηματία των οικονομικών.

Οι παράνομοι ταξιδιώτες είχαν μαζί τους προσπάθησαν να κάνουν τηλεφωνήματα στις «άκρες» που είχαν για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη βίλα, όμως οι αρχές τους ανάγκασαν να γυρίσουν πίσω.

Όλες οι εσωτερικές πτήσεις έχουν απαγορευτεί στη Γαλλία από τις 17 Μαρτίου ενώ οι πτήσεις από το εξωτερικό επιτρέπονται μόνο αν υππάρχει πιστοποιητικό που να αποδεικνύει την αναγκαιότητα της πτήσης.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.