«Καλό ταξίδι υπουργέ μας»: Το αντίο στον Άκη Τσόπελα

«Καλό ταξίδι υπουργέ μας»: Το αντίο στον Άκη Τσόπελα

Το «αντίο» στον Άκη…

Το πόσο πεζή είναι η καθημερινότητα ακόμη και σε μέρες τόσο δύσκολες όπως αυτές που ζούμε το αντιλαμβάνεσαι όταν βιώνεις μία μεγάλη απώλεια. Η οικογένεια της «SportDay» και η δημοσιογραφία είναι από χθες κατά πολύ φτωχότερες, με την απώλεια του Άκη Τσόπελα, μόλις στα 58 του.

Δεν είναι εύκολο για κανέναν να αποτίσει φόρο τιμής σε έναν άνθρωπο, πολλώ δε μάλλον σε έναν σπάνιο άνθρωπο, όπως υπήρξε ο Άκης.

Ο, για τους φίλους «υπουργός», πάλεψε παλικαρίσια για χρόνια με μία σειρά από σοβαρότατα θέματα υγείας. Δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Μπορεί να ήταν καταβεβλημένος, κουρασμένος, αποκαμωμένος, αλλά ήταν πάντα εκεί, στις επάλξεις.

«Καλό ταξίδι υπουργέ μας»: Το αντίο στον Άκη Τσόπελα

Και η «SportDay» τον αποχαιρέτισε σήμερα με ένα δακρύβρεχτο άρθρο…:

Στο επάγγελμά μας είναι εξαιρετικά σπάνιο -στα όρια του αδύνατου είναι αλήθεια- να βρεις κάποιον άνθρωπο για τον οποίον να λένε όλοι καλά λόγια. Ο Ακης Τσόπελας ήταν ένας από τους ελάχιστους δημοσιογράφους για τον οποίον κανείς δεν είχε να πει κακή κουβέντα. Πάντα χαμογελαστός, πάντα πρόθυμος να βοηθήσει τους άλλους, να καθοδηγήσει τα πιο νέα παιδιά, να σταθεί δίπλα στα προβλήματα του καθενός από εμάς.

Ο Aκης, δυστυχώς, δεν είναι πια μαζί μας, αφού παρά τη γενναία μάχη που επί χρόνια έδωσε με διάφορα σοβαρότατα προβλήματα υγείας κάποια στιγμή λύγισε. Θα είναι όμως πάντα δίπλα μας. Στο μυαλό μας και στην καρδιά μας.

Οσοι τον γνωρίσαμε είμαστε τυχεροί, όσοι είχαμε την τιμή να υπάρξουμε φίλοι του είμαστε πλούσιοι. Είμαστε και συντετριμμένοι διότι χάσαμε έναν άνθρωπο σπάνιο, έναν δημοσιογράφο παλιάς κοπής με ακεραιότητα, ευξιθία, σεμνότητα και υπευθυνότητα.

«Χρυσή» καρδιά ήταν ο Ακης κι ας του έκανε η δική του καρδιά κόλπα. Αγαπούσε το ποδόσφαιρο και λάτρευε τη δουλειά του. Την έκανε με πάθος και αφοσίωση, όπως την έμαθε από τους παλιούς δασκάλους τούτου του λειτουργήματος, όπως θα έπρεπε να είναι η δημοσιογραφία. Σχεδόν 40 χρόνια έκλεισε μέσα στις εφημερίδες (η πρώτη αγάπη είναι παντοτινή), αλλά και στα άλλα μέσα που δούλεψε. Πέρασε απ’ όλα τα μεγάλα μαγαζιά του αθλητικού (και όχι μόνον) Τύπου. Από ιστορικές εφημερίδες, όπως το «Φως» και η «Ηχώ», από το καινοτόμο τότε «Sportime», την άλλοτε κραταιά «Βραδυνή», τον «Ελεύθερο Τύπο» και από εμάς εδώ, τη «SportDay», που έβαζε τις «πινελιές» του μέχρι και την Τρίτη.

Πέρασε από το Mega στο ξεκίνημα του καναλιού, τον Alpha Digital κι έκανε και δύο πολυετείς θητείες στο γραφείο Τύπου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Δούλεψε κι αλλού ο Ακης μας και παντού υπηρέτησε το λειτούργημά του με αξιοπρέπεια και σεβασμό.

Γι’ αυτό άλλωστε είχε μόνο φίλους. Φίλους που πέρασαν μαζί του αξέχαστες στιγμές, εντός και εκτός γηπέδων. Φίλους που δεν θα τον ξεχάσουν ποτέ. Ο αγαπημένος μας «υπουργός» δεν είναι πια εδώ, αλλά θα είναι πάντα δίπλα μας…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.