Έρευνα – σοκ! 75 εκατομμύρια θέσεις εργασίας χαμένες λόγω κορωνοϊού

Σημαντικό μέτρο της Aegean για τους επιβάτες λόγω κορωνοϊού...

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο UNWTO.

Ναι, σύμφωνοι, η Ελλάδα δείχνει να βρίσκεται σε καλύτερη… μοίρα από τις υπόλοιπες μεσογειακές χώρες, εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, ωστόσο τα χειρότερα (στην οικονομία)… έρχονται και εκτιμάται ότι η τουριστική σεζόν ήδη χάθηκε για φέτος…

Σύμφωνα με έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) η πανδημία μείωσε τις αφίξεις, διεθνώς, ήδη κατά 85% εν μέσω κορωνοϊού – και 30% συνολικά στο 2020 από την 1η Μαρτίου, συγκριτικά με τις επιδόσεις του 2019. Ωστόσο, δεδομένου ότι το επίκεντρο της πανδημίας είναι πλέον η Ευρώπη, η πτώση στην ήπειρο αναμένεται να είναι ακόμη πιο ραγδαία, επηρεάζοντας φυσικά και την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, αναμένεται απώλεια 10,2 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας στη «γηραιά ήπειρο» και 75 εκατομμύρια σε όλο τον πλανήτη συνολικά! Μια εξέλιξη αν μη τι άλλο τρομακτική – αλλά και η χειρότερη μείωση στην ιστορία, σε καιρό ειρήνης.

Βεβαίως, εν Ελλάδι παραμένει άγνωστο ακόμα το πότε θα αρχίσει η (σταδιακή, ως αναφέρει διαρκώς η κυβέρνηση) άρση των μέτρων και η προκρινόμενη λύση είναι αυτή του voucher και αντί για ακυρώσεις ταξιδιών. Εξ ου και το υπουργείο Τουρισμού ετοιμάζει ρύθμιση για την έκδοση voucher 18μηνης διάρκειας, με το οποίο θα αποζημιώνουν τους πελάτες τους τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά γραφεία. Μια διάταξη. Ως αναφέρεται, συμβατή με το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.