Ο θηλυκός Τσιόδρας: Η εντυπωσιακή, ξανθιά, επιδημιολόγος που καθηλώνει τους Σέρβους (Pic)

Ο θηλυκός Τσιόδρας: Η εντυπωσιακή, ξανθιά, επιδημιολόγος που καθηλώνει τους Σέρβους (Pic)
Κλέβει βλέμματα και εντυπώσεις.

Σε πρόσωπο των ημερών εξελίσσεται στην Σερβία η γιατρός Ντάριγια Κίσιτς Τεπάβσεβιτς. Πρόκειται για την επιδημιολόγο και αναπληρώτρια διευθύντρια του ινστιτούτου Υγείας που έχει αναλάβει να ενημερώνει τους Σέρβους για την εξέλιξη της πανδημίας.

Μαζί με τον συνάδελφό της Πρέντραγκ Κον είναι εκείνοι που σηκώνουν όλο το βάρος τις τελευταίες μέρες. Στην ξανθιά γιατρό όμως επικεντρώνονται όλα τα βλέμματα κυρίως λόγω της εντυπωσιακής της εμφάνισης.

Η ίδια φροντίζει πάντοτε να είναι σοβαρή ενώ φοράει πάντοτε γάντια κατά την ενημέρωση των ΜΜΕ αλλά και όταν εμφανίζεται σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές.

H Ντάριγια Κίσιτς Τεπάβσεβιτς αποφοίτησε από την ιατρική σχολή του Βελιγραδίου το 2001. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε στο ίδιο πανεπιστήμιο μεταπτυχιακό δίπλωμα στον τομέα της επισημιολογίας. Έχει στην κατοχή της και διδακτορικό τίτλο με θέμα «Προγνωστική αξία της ποιότητας ζωής στην αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της νόσου με ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας».

Το 2007 εξελέγη επίκουρη καθηγήτρια στην ιατρική σχολή του Βελιγραδίου. Το 2020 εκλέχτηκε βοηθός καθηγήτρια στο μάθημα της Επιδημιολογίας στο ίδιο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Την ίδια ώρα είναι διευθύντρια του ινστιτούτου δημόσιας υγείας της Σερβίας.

Μέχρι σήμερα στη Σερβία έχουν χάσει τη ζωή τους 66 άνθρωποι. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 2.867 ενώ 127 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι. Ανάμεσα στα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι και ο γιος του προέδρου της Σερβίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version