«Έπρεπε να σκοτώσουμε τους πρώτους ασθενείς κορωνοϊού στην Κίνα»

«Έπρεπε να σκοτώσουμε τους πρώτους ασθενείς κορωνοϊού στην Κίνα»

Καθηγητής βιολογίας σε ακραίες δηλώσεις.

Ο πρώην καθηγητής Βιολογίας στο πανεπιστήμιο Χατζάτεπε της Άγκυρας, Αλί Ντεμιρσόι προκάλεσε (αρνητική) αίσθηση με τις νέες του δηλώσεις για την επιδημία του κορωνοϊού, η οποία κόστισε στην Τουρκία πολύ περισσότερο από ό,τι υποστήριζαν οι αρχικές προβλέψεις.

Σύμφωνα με όσα ο ίδιος δήλωσε στο τουρκικό κανάλι Halk TV, οι πρώτοι 50 – 60 ασθενείς στην Κίνα θα έπρεπε να έχουν εκτελεστεί προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του ιού και ένα εκατομμύριο άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο να μην είχαν οδηγηθεί στον θάνατο.

«Αν με ρωτούσατε ‘αν θα μπορούσαμε να εμποδίσουμε αυτή την επιδημία από την αρχή, ναι, θα μπορούσαμε να την αποτρέψουμε. Εάν πραγματικά μου τηλεφωνούσε κάποιος από την Κίνα που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη και πιστεύει απόλυτα στην επιστήμη και μου έλεγε ‘Αλί Ντεμιρσόι βγήκε ένας τέτοιος ιός, τι πρέπει να κάνουμε;’, τι θα έκανα, ξέρετε;

Ή θα απομόνωνα σε ένα νησί αυτά τα 50 – 60 άτομα ή επειδή είμαι βιολόγος μην το κατακρίνετε, εγώ θα τους σκότωνα. Αν θανατώνατε 50 άτομα, σήμερα θα είχατε εμποδίσει το θάνατο ενός εκατομμυρίου ανθρώπων. Αυτό γνωρίζουμε ως επιστήμη εμείς, αυτό είναι επιστήμη», είπε χαρακτηριστικά.

«Έπρεπε να σκοτώσουμε τους πρώτους ασθενείς κορωνοϊού στην Κίνα»

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.