Άσχημα νέα για την easyJet εν μέσω κορωνοϊού

Άσχημα νέα για την easyJet εν μέσω κορωνοϊού

Προβλήματα για την εταιρεία του Στέλιου Χατζηιωάννου.

Αδεια… ταμεία βλέπει για τον προσεχή Αύγουστο, κιόλας, στην easyJet ο Στέλιος Χατζηιωάννου. Ο ιδρυτής της γνωστής βρετανικής αεροπορικής εταιρείας προτείνει να ακυρωθεί άμεσα η παραγγελία περισσότερων από 100 αεροσκαφών από την Airbus, ούτως ώστε να… ανασάνει οικονομικά η easyJet.

Ο Κύπριος επιχειρηματίας δεν έχει λόγο και εκτελεστικό ρόλο στη διοίκηση αλλά η οικογένειά του ελέγχει το 34% των μετοχών της easyJet.

Ως ανέφερε στην επιστολή του, στόχος του στόχος παραμένει η ματαίωση του συμβολαίου μεταξύ της easyJet και της Airbus για 107 «επιπλέον αχρείαστα», όπως τα χαρακτήρισε, αεροσκάφη, μια συμφωνία αξίας 4,5 δισ. λιρών.

Ειδάλλως «η εταιρεία θα μείνει χωρίς ρευστότητα ως τον Αύγουστο» τόνισε, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου. Άλλωστε, ελέω της πανδημίας του κορωνοϊού και τη συντριπτική μείωση της ζήτησης για ταξίδια, η easyJet βλέπει να έχει καθηλωθεί στο έδαφος το σύνολο του στόλου της.

Και ζητά έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων για την έξωση του CFO, καθώς και του μη εκτελεστικού διευθυντή της εταιρείας. Η καθαρή αξία του συνόλου του ενεργητικού της Easyjet ανερχόταν σε 3 δισ. λίρες στις 30 Σεπτεμβρίου 2019.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.