Το Πάσχα «πονοκεφαλιάζει» την κυβέρνηση: Τα νέα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι

Το Πάσχα «πονοκεφαλιάζει» την κυβέρνηση: Τα νέα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι

Πού θα υπάρξει αυστηροποίηση του πλαισίου.

Σε μεγάλο πονοκέφαλο εξελίσσεται για την κυβέρνηση η περίοδος του Πάσχα. Στη συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Σωτήρη Τσιόδρα το Σάββατο, οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι μέχρι στιγμής η χώρα έχει ανταπεξέλθει σωστά κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Οι νεκροί μπορεί να αυξάνονται τα τελευταία 24ωρα ωστόσο η καμπύλη εξέλιξης του κορωνοϊού στην Ελλάδα παραμένει σε σταθερή πορεία. Ωστόσο όσο πλησιάζει η Μεγάλη Εβδομάδα τόσο θα επικρατεί μεγαλύτερος προβληματισμός.

Μην ξεχνάμε ότι δεν είναι λίγοι οι απείθαρχοι που θα επιχειρήσουν με διάφορα τεχνάσματα να βρεθούν στα χωριά και τα εξοχικά τους για να γιορτάσουν.

Όπως αναφέρει το protothema.gr μεταξύ άλλων εξετάζονται εντατικοί έλεγχοι στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η κυβέρνηση εξετάζει και την αυστηρή εποπτεία των διερχόμενων οχημάτων από τα διόδια, αλλά και ταυτοποιήσεις σε λιμάνια, αεροδρόμια και αυτοκινητοδρόμους.

Εξετάζεται ακόμη η προσωρινή διακοπή μετακίνησης μεταξύ των νησιών με εξαιρέσεις που αφορούν την υγεία και την εργασία αλλά και αυστηρότερο πλαίσιο στις δημόσιες συναθροίσεις. Πρέπει να πούμε ότι μέσα στα σχέδια της κυβέρνησης είναι να μπει και χρονικό όριο στις εξόδους των πολιτών αλλά και πλαφόν στον αριθμό των SMS που μπορεί να στέλνει καθημερινά κάποιος πολίτης.

Δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι εκκρεμεί και η απόφαση για τις λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας. Όπως φαίνεται δε θα υπάρξουν ιδιαίτερες μεταβολές στο ωράριο των καταστημάτων κατά την περίοδο της γιορτής του Πάσχα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.