Στοπ στον κορωνοϊό: Σε αυτήν τη χώρα δε θα φτάσει η πανδημία

Στοπ στον κορωνοϊό: Σε αυτήν τη χώρα δε θα φτάσει η πανδημία

Η μικρή χώρα που αποκλείστηκε από όλους.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει σαρώσει σχεδόν κάθε πλευρά του πλανήτη με τα κρούσματα να ανεβαίνουν κάθε μέρα και εδώ και λίγες ημέρες να έχουν ξεπεράσει το 1.000.000 παγκοσμίως.

Χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ιταλία, η Ισπανία, η Κίνα θρηνούν χιλιάδες νεκρούς και ακόμα και οι πιο απομακρυσμένες χώρες έχουν κρούσματα από γηγενείς ή τουρίστες. Όλες; Όχι όλες καθώς υπάρχει μία μικρή χώρα την οποία δεν έχει επισκευτεί ακόμα ο covid-19 και με τα μέτρα που έχει λάβει ίσως καταφέρει να μην έχει κανένα κρούσμα μέχρι το τέλος της πανδημίας.

Ο λόγος για τη νησιωτική χώρα Ναουρού, τη μικρότερη σε έκταση και πληθυσμό δημοκρατία στον κόσμο με 11.000 κατοίκους μόνο και 21 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκταση. Πρώην βρετανικό προτεκτοράτο με τη πιο γειτονική του γη να είναι 320 χιλιόμετρα μακριά και την Αυστραλία να βρίσκεται 4.000 χιλιόμετρα μακριά του.

Ο πρόεδρος του κράτους είναι και πρωθυπουργός και ήταν από τις πρώτες χώρες που μπήκαν σε καραντίνα μόνες τους, απαγορεύοντας πρώτοι τους τουρίστες από την Κίνα, την Ιταλία και τη Νότια Κορέα, ενώ λίγες ημέρες μετά έκαναν το ίδιο για τους τουρίστες από το Ιράν.

Έτσι και αλλιώς το νησί επισκέπτονται λιγότεροι από 160 τουρίστες τον χρόνο ενώ και οι κάτοικοι του νησιού του νησιού που επέστρεψαν από ταξίδι στην Αυστραλία μπήκαν από αρχές Μαρτίου σε προληπτική καραντίνα δύο εβδομάδων.

Ο πρόεδρος του νησιού περιγράφει την πολιτική του Ναουρού ως «σύλληψη και περιορισμός», τον μοναδικό τρόπο αντιμετώπισης ενός ιού από ένα τόσο μικρό κράτος, με μόνο ένα νοσοκομείο, κανέναν αναπνευστήρα και ελάχιστες εκπαιδευμένες νοσοκόμες.

Παρόλα τα μέτρα αυτά ο πρόεδρος της χώρας δηλώνει ότι για να αντιμετωπίσει την κρίση ζήτησε τη βοήθεια του Θεού, μέσα από προσευχή και αυτός του έδειξε κείμενα και ψαλμούς οι οποίοι τον καθοδήγησαν στην πολιτική που ακολούθησε.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.