Ο κορωνοϊός φέρνει πρόωρες εκλογές;

Τα πιο συνηθισμένα λάθη που βγάζουν άκυρα τα ψηφοδέλτια

Το σενάριο που εξετάζει η κυβέρνηση.

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό βάζει δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» για σενάρια πρόωρων εκλογών όταν θα περάσει η κρίση του κορωνοϊού.

Μάλιστα σύμφωνα με το δημοσίευμα τα κυβερνητικά στελέχη ονομάζουν ήδη τις συγκεκριμένες κάλπες «ανασυγκρότησης της χώρας». Εκτιμάται σύμφωνα με την εφημερίδα ότι το αίσθημα του φόβου θα οδηγήσει τους πολίτες στην αναζήτηση καταφυγίου σε μία ισχυρή κυβέρνηση.

Η εφημερίδα επικαλείται μάλιστα και τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Οι πολίτες σε μεγάλο ποσοστό φαίνεται να έχουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και τους χειρισμούς της ενώ ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό συμφωνεί με αυτούς.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ οι οικονομικές ζημιές της κρίσης του κορωνοϊού θα είναι σημαντικές, ιδιαίτερα για τον τουρισμό. Γι’ αυτό τον λόγο η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα «σχέδιο Μάρσαλ» με φόντο 2-3 χρόνων που μπορεί να το πραγματοποιήσει μία κυβέρνηση με ισχυρή λαϊκή εντολή.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα» οι εισηγήσεις στον Πρωθυπουργό για πρόωρες κάλπες πληθαίνουν. Τα κυβερνητικά στελέχη θεωρούν ότι οι πολίτες θα την στηρίξουν στη δύσκολη επόμενη μέρα.

Από εκεί και πέρα ερώτημα αποτελεί η στρατηγική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιλέξει να κρατήσει χαμηλούς κατά τη διάρκεια της κρίσης και να μην αναλωθεί σε πολιτική αντιπαράθεση. Αν όμως επιβεβαιωθεί το σενάριο περί εκλογών η ατζέντα θα αλλάξει άρδην.

Τη Δευτέρα πάντως ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα παρουσιάσει τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.