Κι όμως, υπήρχε η σκέψη να κλείσουν οι αθλητικές εφημερίδες εν μέσω κορωνοϊού

Κι όμως, υπήρχε η σκέψη να κλείσουν οι αθλητικές εφημερίδες εν μέσω κορωνοϊού

Τι λέει το… εκδοτικό παρασκήνιο;

Η εξάπλωση του κορωνοϊού (επ)έφερε περιοριστικά μέτρα στην κίνηση και πολλές επιχειρήσεις να κλείνουν προσωρινά. Ωστόσο Τύπος αντέχει. Για πόσο ακόμη, άγνωστο. Οι πωλήσεις των ελληνικών εφημερίδων έχουν πάρει την κάτω βόλτα, και διότι ο κόσμος μένει σπίτι, και επειδή έκλεισαν αρκετά σημεία πώλησης.

Πολύ μεγάλο είναι το πρόβλημα με τις αθλητικές εφημερίδες που έχουν απωλέσει ως και 70% των πωλήσεών τους (!). Και μάλιστα έγινε, σε επίπεδο εκδοτών, συζήτηση για αναστολή των εκδόσεών τους για όσο καιρό κρατά η πανδημία στη χώρα μας! Αναστολή προσωρινή βεβαίως ενώ οι εργαζόμενοι θα υπάγονταν στο μισθολογικό καθεστώς της κυβέρνησης, αυτόματα όντας δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης των 800 ευρώ, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.

Εντέλει όμως το πλάνο του λουκέτου στις αθλητικές δεν προχώρησε, παρά τις διαρκείς συζητήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνητικός ήταν ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης της «Live Sport» και, από τη στιγμή που δεν υπήρχε ομοφωνία, το σχέδιο εγκαταλείφθηκε. Άλλος ένας εκδότης δε, ήταν αρκετά προβληματισμένος καθότι εν μέσω κορωνοϊού είχε αρκετές διαφημιστικές συμφωνίες που «έτρεχαν».

Βεβαίως, και λογικό, οι αθλητικές εφημερίδες (απουσία ύλης και επικαιρότητας…) αναγκάστηκαν να μειώσουν αισθητά τον αριθμό των σελίδων τους στις 24 (από 32 ή 40) ενώ το «Φως των Σπορ», η μοναδική μεγάλου σχήματος, συνεχίζει με 16 σελίδες (αλλά μεγάλου σχήματος).

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.