Αυτό είναι το μέτρο που πήρε ο Παναμάς και που συζητά όλος ο πλανήτης

Αυτό είναι το μέτρο που πήρε ο Παναμάς και που συζητά όλος ο πλανήτης

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης.

Στη δίνη του κορωνοϊου είναι ολόκληρος ο πλανήτης.

Σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας σε λίγες μέρες τα κρούσματα θα έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο. Ακόμη έχουν διπλασιαστεί οι θάνατοι από την προηγούμενη εβδομάδα, γεγονός που δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού σε κανέναν.

Σχεδόν όλες οι χώρες του πλανήτη έχουν παρουσιάσει κάποιο κρούσμα του φονικού ιού μέχρι σήμερα. Άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο εφαρμόζουν μέτρα περιορισμού προκειμένου να σταματήσουν τον ρυθμό εξάπλωσης του ιού αφού δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμη το εμβόλιο.

Κάποιες χώρες όμως έγιναν αντικείμενο συζήτησης σε όλον τον πλανήτη.

Μία από αυτές είναι ο Παναμάς. Η χώρα της κεντρικής Αμερικής πήρε σχετικά νωρίς μέτρα ωστόσο ήταν αρκετοί απείθαρχοι σε σχέση με τους περιορισμούς στις μετακινήσεις. Έτσι η κυβέρνησης της χώρας αποφάσισε να κάνει διαχωρισμό φύλου στις εξόδους.

Μετά από κυβερνητική απόφαση οι γυναίκες μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Αντίστοιχα οι άνδρες μπορούν να βγαίνουν Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο, ενώ την Κυριακή θα μένουν όλοι στο σπίτι.

Όπως τονίστηκε στην σχετική ανακοίνωση το γεγονός ότι υπήρχαν πολλοί που δεν υπάκουσαν, ανάγκασαν την κυβέρνηση να πάρει αυτά τα μέτρα. Ο Παναμάς μετρά μέχρι σήμερα 27 θανάτους και 1075 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.