Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα-κλειδιά της νόσου

Τα εννέα μυστήρια του κορωνοϊού

Όσα αναφέρει νέα βρετανική έρευνα.

Στη δίνη του κορωνοϊού βρίσκεται όλος ο κόσμος αφού ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων ανεβαίνουν με γεωμετρική πρόοδο.

Μία νέα βρετανική έρευνα «προειδοποιεί» για τα συμπτώματα της νόσου. Όπως αναφέρεται σχετικά το 59% των ασθενών που νοσούν από τον κορωνοϊό ανέφεραν ως σύμπτωμα την απώλεια της όσφρησης και της γεύσης, γεγονός που αποδεικνύει ότι πρόκειται για σύμπτωμα-κλειδί.

Οι ερευνητές του King’s College του Λονδίνου με επικεφαλής τον Τιμ Σπέκτορ συνέλεξαν στοιχεία από 400 χιλιάδες περίπου ανθρώπους σύμφωνα με το BBC. Από αυτούς οι 1702 είχαν κάνει το τεστ για τον κορωνοϊό.

Από αυτούς οι 579 είχαν βγει θετικοί στον ιό. Ανάμεσα σε αυτούς που είχαν διαγνωστεί με τη νόσο το 59% ανέφερε απώλεια γεύσης ή όσφρησης. Πάντως μέχρι σήμερα οι ειδικοί δε θεωρούν ότι στοιχεία είναι επαρκή προκειμένου να προστεθεί στα συμπτώματα του κορωνοϊού από τον Παγκόσμιο οργανισμό υγείας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η απώλεια γεύσης και όσφρησης παρουσιάζεται και σε άλλες λοιμώξεις αλλά και το απλό κρυολόγημα.

«Όταν συνδυάζονται με άλλα συμπτώματα, σύμφωνα με τα ευρήματά μας, οι άνθρωποι με απώλεια όσφρησης και γεύσης φαίνεται να έχουν τριπλάσια πιθανότητα να έχουν μολυνθεί από τον ιό της νόσου Covid-19 και συνεπώς θα πρέπει να αυτο-απομονώνονται για τουλάχιστον επτά μέρες, ώστε να μειώσουν την εξάπλωση της νόσου», ανέφερε ο επικεφαλής της σχετικής έρευνας Τιμ Σπέκτορ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι υπήρχε και ξεχωριστή αναφορά του Σωτήρη Τσιόδρα προ ημερών στα συγκεκριμένα συμπτώματα. Ωστόσο όπως τόνισε δεν υπάρχει επάρκεια των δεδομένων που να στοιχειοθετεί ότι τα συγκεκριμένα συμπτώματα μπορούν να θεωρηθούν κλειδιά της νόσου.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.