Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Θορυβημένη είναι η κυβέρνηση από τις εικόνες από τις ουρές σε τράπεζες και λαϊκές αγορές.

Παρά τις αυστηρές προειδοποιήσεις των Αρχών ο κόσμος εξακολουθεί να συρρέει δημιουργώντας ουρές αλλά και συνωστισμό επικίνδυνο για την υγεία. Η αστυνομία ανέλαβε σε πολλές περιπτώσεις να απομακρύνει τον κόσμο αλλά όπως φαίνεται αυτό δεν είναι αρκετό.

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας αλλά και της Πολιτικής προστασίας ο Νίκος Χαρδαλιάς έκρουσε και πάλι τον κώδωνα του κινδύνου. Ο αρμόδιος υφυπουργός έκανε λόγο για «απαράδεκτες» εικόνες τονίζοντας ότι αυτό θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα σε αυστηροποίηση των μέτρων.

Όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Στέλιος Πέτσας ένα από τα μέτρα που εξετάζονται είναι τεθεί χρονικός περιορισμός στην έξοδο των πολιτών από το σπίτι. Αυτό θα φέρει και κατάργηση της γραπτής βεβαίωσης αφού εκεί δεν αναγράφεται η ώρα σύνταξης.

Παράλληλα όμως έχουν πέσει στο τραπέζι κι άλλα μέτρα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βαγγέλη Γιακουμή στο Cnngreece εξετάζεται ακόμη το ενδεχόμενο ο κάθε πολίτης να έχει το δικαίωμα να στέλνει μέχρι δύο sms την ημέρα στο 13033. Έτσι θα αποφεύγονται περιπτώσεις όπου κάποιος βγαίνει από το σπίτι συνεχώς και για διαφορετικό λόγο κάθε φορά.

Ακόμη, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο οι συντάξεις του Μαΐου να καταβληθούν σταδιακά, νωρίτερα από τον καθορισμένο χρόνο. Η καταβολής τους θα γίνει με απόσταση ημερών προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός έξω από τα τραπεζικά καταστήματα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.