Fake news ότι γλιτώνουν τα 21 εκατ. ευρώ τα κανάλια – Η διευκόλυνση της κυβέρνησης

Fake news ότι γλιτώνουν τα 21 εκατ. ευρώ τα κανάλια - Η διευκόλυνση της κυβέρνησης

Τι θα συμβεί με τη δόση του 2020.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει επηρεάσει το σύνολο των παραγωγικών τομέων της χώρας, δημιουργώντας συνθήκες πρωτοφανούς και απρόβλεπτης δυσπραγίας στην αγορά, επηρεάζοντας σχεδόν το σύνολο της οικονομίας. Απόρροια τούτων, να μειωθεί κατακόρυφα η συνολική διαφημιστική δαπάνη και συνεπώς τα έσοδα των τηλεοπτικών σταθμών, τα οποία, αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας.

Στόχος της κυβέρνησης λοιπόν είναι η εξασφάλιση της βιωσιμότητας (και) των πανελλαδικών καναλιών με γνώμονα τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας και τη διασφάλιση της πολυφωνίας στην ενημέρωση.

Η πρόσφατη ΠΝΠ, σε καμία περίπτωση, δεν προβλέπει απαλλαγή, διαγραφή, ή έκπτωση πληρωμής μέρους από το συνολικό τίμημα απόκτησης τηλεοπτικής άδειας, ως ψευδώς διαδόθηκε. Τα κανάλια εξακολουθούν να είναι υπόχρεα σε καταβολή ολόκληρου του ποσού για το οποίο απέκτησαν την άδεια αλλά διευκολύνονται προσωρινά, λόγω των έκτακτων συνθηκών και μόνο για το έτος 2020.

Πώς; Δεν θα καταβάλουν τη δόση του 2020 (από 3,5 εκατ. ευρώ κάθε κανάλι, ήτοι 21 εκατ. ευρώ συνολικά) αλλά το εν λόγω ποσό δεν χαρίζεται, ούτε διαγράφεται. Η δόση μετατίθεται χρονικά και τα κανάλια θα καταβάλουν το ποσό αυτό, επιμεριζόμενο στις δόσεις των επόμενων ετών.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.