«Καμία χώρα δεν είναι ασφαλής» – Η πρόβλεψη που δείχνει ότι απέχουμε από το τέλος του εφιάλτη

«Καμία χώρα δεν είναι ασφαλής» - Η πρόβλεψη που δείχνει ότι απέχουμε από το τέλος του εφιάλτη

Έχουμε δρόμο μπροστά μέχρι το τέλος της πανδημίας.

Νέα δεδομένα φτάνουν κάθε μέρα για την εξάπλωση του κορωνοϊού σε όλον τον πλανήτη.

Οι ΗΠΑ αλλά και η Ευρώπη βρίσκονται πλέον στο επίκεντρο του φονικού ιού. Οι νεκροί πλέον έχουν ξεπεράσει τους 30 χιλιάδες σε όλον τον κόσμο ενώ τα κρούσματα εντός ολίγων ημερών θα ξεπεράσουν το φράγμα του ενός εκατομμυρίου.

Ωστόσο όπως φαίνεται απέχουμε πολύ ακόμη από το τέλος του εφιάλτη. Όπως σημειώνουν αξιωματούχοι του Παγκόσμιου οργανισμού υγείας καμία χώρα δεν είναι ασφαλής σε Ασία και Ειρηνικό, απλά τα μέτρα που λαμβάνονται δίνουν χρόνο στις χώρες για να προετοιμαστούν για ευρείας κλίμακας μετάδοση.

Όπως τονίζουν οι αξιωματούχοι οι μικρές νησιωτικές χώρες του Ειρηνικού αποτελούν πλέον προτεραιότητα. Τα κράτη αυτά έχουν περιορισμένους πόρους καθώς αναγκάζονται να στέλνουν δείγματα για διάγνωση σε άλλες χώρες, κάτι εξαιρετικά δύσκολο καθώς υπάρχουν και περιορισμοί στις μεταφορές.

Ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας τονίζει ότι πρέπει να υπάρχει διαρκής επαγρύπνηση. Οι χώρες που βλέπουν μείωση των κρουσμάτων δε θα πρέπει να εφησυχάσουν αφού ο ιός μπορεί να επανέλθει. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επεσήμανε ότι ο ιός βρίσκεται στην Ευρώπη αλλά αυτό ενδέχεται να αλλάξει το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.