Αλλάζουν τα δεδομένα με τον κορωνοϊό;

Το ανησυχητικό συμπέρασμα ερευνητών για κορωνοϊό

Μια γάτα φέρνει τα πάνω κάτω και έντονη ανησυχία.

Σε αναστάτωση βρίσκονται οι επιστήμονες, καθώς η θεωρία ότι ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται από τον άνθρωπο στα ζώα και το αντίθετο, φαίνεται τελικά ότι καταρρίπτεται.

Και αυτό διότι μία γυναίκα από το Βέλγιο φέρεται να μετέδωσε τον κορωνοϊό στη γάτα της. Το ζώο ζούσε σε στενή επαφή με τη γυναίκα και άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα όπως διάρροια, εμετό και αναπνευστικές δυσκολίες.

«Η κτηνιατρική σχολή στη Λιέγη ανέφερε ότι επιβεβαιώθηκε μόλυνση κορωνοϊό σε μία γάτα. Η γάτα ζούσε με την ιδιοκτήτριά της, η οποία εμφάνισε συμπτώματα του κορωνοϊού μία εβδομάδα πριν από τη γάτα» δήλωσε ο καθηγητής Steven Van Gucht, σύμφωνα με τους Times των Βρυξελλών.

Πρόκειται για «μεμονωμένο κρούσμα», το οποίο μπορεί να συμβεί από την «πολύ στενή επαφή ενός (προσβεβλημένου από την ασθένεια) ανθρώπου με το ζώο», επεσήμανε ο Δρ Εμανουέλ Αντρέ, ένας από τους εκπροσώπους των αρχών.

Ο ιός μπορεί να μεταδοθεί από τον άνθρωπο στο ζώο, όμως «δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε πως τα ζώα μπορούν να είναι φορείς της επιδημίας στην κοινωνία μας», τόνισε ο ίδιος.

«Μέχρις στιγμής, τίποτε δεν υποδεικνύει πως ένα κατοικίδιο μπορεί να μεταδώσει τον κορωνοϊό στον άνθρωπο ή σε άλλα ζώα συντροφιάς» και «ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού από κατοικίδια προς τον άνθρωπο, είναι αμελητέος σε σχέσει με τον κίνδυνο της μετάδοσης από την άμεση επαφή μεταξύ ανθρώπων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Ασφάλεια της Διατροφικής Αλυσίδας του Βελγίου.

Όπως και να έχει πάντως, η είδηση αυτή έχει αναστατώσει την επιστημονική κοινότητα σχετικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.