Αυτό που φοβούνται όλοι: Τι συμβαίνει με το Netflix εν μέσω πανδημίας;

Επιτέλους ρε Netflix... (pics)

Δε θέλουμε τέτοια τώρα...

Ο κορωνοϊός συνεχίζει, δυστυχώς, την επέλασή του ανά τον κόσμο, προσβάλλοντας κάθε μέρα ολοένα και περισσότερα άτομα, ενώ αυξάνονται και οι συνάνθρωποί μας που δεν τα καταφέρνουν στη μάχη με τον ιό.

Η κατάσταση είναι ολοένα και πιο δύσκολη και άπαντες περιμένουμε το φάρμακο- κι εν συνεχεία, φυσικά, το εμβόλιο- που θα μας επιτρέψει ν’ ανασάνουμε κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Η καραντίνα που κρατάει μέσα στα σπίτι περισσότερους από 3 δισεκατομμύρια παγκοσμίως (!) έχει αναγάγει σε αγαπημένο… χόμπι το Netflix. Ωστόσο, το απόγευμα της Τετάρτης (25/3) πολλοί άνθρωποι στην Ευρώπη βρέθηκαν προ δυσάρεστης εκπλήξεως.

Τι ακριβώς συνέβη;

Το Netflix «έπεσε», με αποτέλεσμα να κολλάει η πλατφόρμα του για περίπου μία ώρα στη Γηραιά Ήπειρο. Παρά το γεγονός πως δεν υπήρξε επίσημη τοποθέτηση από τους ιθύνοντες, το site παρακολούθησης ιστότοπων Down Downer παρουσίασε προβλήματα σε όλο τον κόσμο.

Ειδικά στην Ευρώπη το πρόβλημα ήταν εντονότερο, καθώς μετά το τέλος των βαρδιών των εργαζομένων παρατηρείται έντονη υπερφόρτωση του συστήματος, με αποτέλεσμα να δοκιμάζονται σοβαρά τα όριά του.

Μάλιστα, ο φόβος πως τις επόμενες μέρες ίσως και να έχουμε ένα (προσωρινό ή μη θα… δείξει) «κραχ» είναι κάτι παραπάνω από ορατός, με τους ανθρώπους της διάσημης πλατφόρμας να κάνουν ό,τι μπορούν για ν’ αποφευχθεί κάτι τέτοιο.

Ήδη, όπως ενημέρωσαν επισήμως πριν λίγες μέρες, έριξαν την ποιότητα σε όποια προγράμματα δεν ήταν απαραίτητο να υπάρχει η υψηλότερη ανάλυση, κίνηση που αναμενόταν να ελαφρώσει το δίκτυο κατά 25%.

Ας ελπίσουμε πως το μέτρο θα λειτουργήσει…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.