«Τα φασιστικά μέτρα της κυβέρνησης…»: Το viral σκίτσο του Αρκά για την απαγόρευση κυκλοφορίας (pic)

Ιστορική στιγμή: Το πρώτο αιχμηρό σκίτσο του Αρκά για την κυβέρνηση Μητσοτάκη (Pic)

Σήκωσε πάρα πολλή συζήτηση...

Αρκάς- ένα όνομα, ένας θρύλος. Ο (ίσως) κορυφαίος σκιτσογράφος στα ελληνικά χρονικά μέχρι πριν από μερικά χρόνια τύγχανε καθολικής υποδοχής, με την συντριπτική πλειονότητα να είναι ορισμένοι… οπαδοί του.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια (φαίνεται πως) απέκτησε και φανατικούς «εχθρούς», οι οποίοι τον επικρίνουν για την επιλογή του να περάσει γενεές 14 τον Αλέξη Τσίπρα την περίοδο που ήταν ο πρωθυπουργός της χώρας, χρεώνοντάς του πως διάλεξε πολιτικό στρατόπεδο και, ως εκ τούτου, έχασε την «καθαρότητα» της πένας του.

Ασχέτως, πάντως, το σε ποια πλευρά εντάσσεται κάποιος (σ’ αυτή των φαν ή των πολεμίων του), ουδείς μπορεί ν’ αρνηθεί πως τα σκίτσα του συνεχίζουν να γίνονται viral και ν’ αποτελούν αντικείμενο καθημερινής συζήτησης.

Δεδομένης της δύσκολης περιόδου που περνάμε με τον κορωνοϊό και του εγκλεισμού στο σπίτι, καμιά φορά τα πνεύματα οξύνονται και οι «μάχες» στα social media με αφορμή κάθε νέα δουλειά του Αρκά είναι λίγο πιο… έντονες.

Κάτι τέτοιο συνέβη, για παράδειγμα, και με το σκίτσο που έφτιαξε ο γνωστός καλλιτέχνης για τα νέα, αυστηρότατα μέτρα της κυβέρνησης με την απαγόρευση κυκλοφορίας χωρίς λόγο και την συμπλήρωση φόρμας (ή την αποστολή μηνύματος) προκειμένου να μπορεί κάποιος να βγει έξω.

Κάποιοι στα σχόλια χαρακτήρισαν το συγκεκριμένο σκίτσο ως απαράδεκτο καθώς «προάγει» τον μισογυνισμό, άλλοι τόνισαν πως ο Αρκάς υπερασπίζεται το σύστημα και το αγαπημένο του κόμμα (εννοώντας τη Νέα Δημοκρατία), ενώ φυσικά δεν έλειψαν και οι πολλοί που αποθέωναν τον καλλιτέχνη.

Δείτε παρακάτω τη φωτογραφία και βγάλτε τα συμπεράσματα σας:

«Τα φασιστικά μέτρα της κυβέρνησης...»: Το viral σκίτσο του Αρκά για την απαγόρευση κυκλοφορίας (pic)

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.