Δες αν είσαι: Αυτό είναι το πρώτο σημάδι για ασυμπτωματικούς ασθενείς του κορωνοϊού

Οι πρώτες ελλείψεις: Τα 6 προϊόντα που εξαφανίζονται απ’ τα ελληνικά σούπερ μάρκετ

Σύμφωνα με νέα έρευνα...

Κορωνοϊος. Μία λέξη που ακούμε ολοένα και περισσότερο καθημερινά, φτάνοντας σε βαθμό… παράνοιας. Όλα τα ΜΜΕ, σ’ ολόκληρο τον κόσμο, ασχολούνται νυχθημερόν με τον Covid-19, ο οποίος απλώνει τα μολυσμένα άκρα του σε κάθε γωνιά του πλανήτη, πια.

Η πανδημία είναι «επίσημη» εδώ και δύο εβδομάδες, οι κυβερνήσεις παγκοσμίως παίρνουν ολοένα και πιο αυστηρά μέτρα (απαγόρευση κυκλοφορίας, κλείσιμο όλων των μαγαζιών και ούτω καθεξής) και άπαντες περιμένουν το πολυπόθητο εμβόλιο που θα βάλει τέλος στον εφιάλτη.

Για την ώρα, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιστήμη είναι οι λεγόμενοι «ασυμπτωματικοί ασθενείς»- εκείνοι που νοσούν, δηλαδή, χωρίς να έχουν εμφανή συμπτώματα που να «παραπέμπουν» σε κορωνοϊό (βήχας, πυρετός, εξάντληση κτλ).

Μια νέα έρευνα, ωστόσο, την οποία δημοσίευσε η Βρετανική Εταιρεία Ωτορινολαρυγγολογίας, αναφέρει πως η ανοσμία μπορεί να είναι το πρώτο σημάδι για τους ασυμπτωματικούς ασθενείς που έχουν τον νέο κορωνοϊό.

Η απώλεια όσφρησης, δηλαδή, μπορεί να είναι ένα σαφές δείγμα πως κάποιος που δεν εμφανίζει τα… κλασικά συμπτώματα Covid-19 είναι πράγματι φορές του ιού.

«Αν και είναι πολύ νωρίς για τη διεξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων από την επιστημονική κοινότητα, ωστόσο, σε αυτές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις, είναι κάτι που θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας» αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο χειρουργός ωτορινολαρυγγολόγος Μηνάς Αρτόπουλος.

Όπως και να ‘χει, απώλεια όσφρησης ή μη, άπαντες (ασυμπτωματικοί ή μη, μ’ εξαίρεση φυσικά τα επείγοντα περιστατικά) πρέπει να κάνουμε ένα και μόνο πράγμα: να μείνουμε σπίτι…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.