Επικίνδυνος ή έχει τη λύση; «Μπορούμε να ξαποστείλουμε τον κορωνοϊό σε 12 βδομάδες»

Αντίδραση-εξπρές: Έτσι «απαντάει» η Ελλάδα στον κορωνοϊό (pic)

Μακάρι να ΄χει δίκιο, αλλά...

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να «επεκτείνεται» προς πάσα κατεύθυνση και πλήττει τη μία χώρα μετά την άλλη προκαλώντας αδιανόητες απώλειες σε κάθε επίπεδο, με τις κυβερνήσεις να παίρνουν ολοένα και πιο αυστηρά μέτρα προκειμένου να τον ανακόψουν.

Όλες πήραν κατά βάση τις ίδιες «προφυλάξεις» απέναντι στον Covid-19, ωστόσο υπήρξε και μία που θέλησε να χαράξει τελείως διαφορετικό δρόμο.

Σε ποια αναφερόμαστε;

Μα, φυσικά, στην Αγγλία. Εκεί ο Μπόρις Τζόνσον αποφάσισε να επιλέξει τη- διαβόητη πια- «ανοσία της αγέλης». Η επιλογή του κατακρίθηκε (καθώς, εν ολίγοις, ήθελε να νοσήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι προκειμένου ν’ αποκτήσουν οι πολλοί ανοσία και να αντιμετωπίσουν έτσι τον ιό), και το βράδυ της Πέμπτης (19/3) τα κρούσματα στη Βρετανία έφτασαν τα 3269 και οι άνθρωποι που έχασαν την ζωή τους ήταν 144.

Ωστόσο, ο Τζόνσον επιμένει πως μπορεί σε 12 εβδομάδες η χώρα του να… ξεφορτωθεί τον κορωνοϊό- αρκεί, τονίζει, άπαντες να ακολουθήσουν τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνησή του.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Αυτή τη στιγμή η επιδημία εξαπλώνεται με ένα τρόπο που δεν φαίνεται ακόμη να αντιδρά από τις παρεμβάσεις μας. 

Όμως, μπορούμε να αναστρέψουμε την κατάσταση εντός των επόμενων 12 εβδομάδων και είμαι απολύτως βέβαιος ότι μπορούμε να ξαποστείλουμε τον κορωνοϊό από αυτή την χώρα αλλά μόνο αν πάρουμε μέτρα – όλοι πάρουμε μέτρα – τα οποία έχουμε περιγράψει», ήταν τα λόγια του.

3 μήνες, πάνω-κάτω, λοιπόν. Αυτό είναι το ελπιδοφόρο πλάνο του Τζόνσον, ο οποίος πιστεύει πως θα δικαιωθεί.

Μακάρι, εννοείται, να έχει δίκιο…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.