Ηλίας Μόσιαλος: Η αποκάλυψή του για τον κορωνοϊό είναι το πιο ευχάριστο νέο της χρονιάς

Ηλίας Μόσιαλος: Η αποκάλυψή του για τον κορωνοϊό είναι το πιο ευχάριστο νέο της χρονιάς

Επιτέλους, ένα ευχάριστο νέο...

Ο κορωνοϊός «επελαύνει» στη μισή και παραπάνω υφήλιο, προκαλώντας φόβο στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν έναν αόρατο, «καινοφανή» εχθρό και δεν γνωρίζουν τι ακριβώς θα συμβεί στο εγγύς (αλλά και απώτερο) μέλλον.

Τα νέα- και, συνάμα, η ανεξέλεγκτη παραπληροφόρηση- έρχονται με σαρωτικούς ρυθμούς και κατακλύζουν το κεφάλι των πάντων, με τα περισσότερα εξ αυτών να έχουν αρνητικό πρόσημο και να επιτείνουν την αίσθηση του αβέβαιου.

Ωστόσο, δεν είναι τελικά όλα… μαύρα σ’ αυτή την ιδιότυπη «μάχη» απέναντι στον Covid-19. Υπάρχουν και ευχάριστες ειδήσεις, από αυτές που μας κάνουν όλους μας να ελπίζουμε πως θα ξεπεράσουμε όλοι μαζί την πανδημία με τις μικρότερες δυνατές απώλειες.

Χθες, για παράδειγμα, ο καθηγητής πολιτικής της υγείας και διευθυντής του LSE Health στο London School of Economics and Political Science στο Λονδίνο (αλλά και πρώην βουλευτής και κυβερνητικός εκπρόσωπος) Ηλίας Μόσιαλος μας μετέφερε την πιο ευχάριστη είδηση των τελευταίων πολλών ημερών.

Ποια ήταν αυτή;

Ο κ. Μόσιαλος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή “Special Report” του ΑΝΤ1 το βράδυ της Τρίτης (17/3). Μιλώντας, λοιπόν, στον Τάσο Τέλλογλου και τη Μαρία Σαράφογλου αποκάλυψε πως η επιστημονική κοινότητα ετοιμάζει ένα αντισηπτικό το οποίο θα έχει διάρκεια ενός ολόκληρου μήνα!

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, κάτι τέτοιο μόλις βγει στην αγορά θα είναι λυτρωτικό, καθώς θα καθίσταται πολύ πιο αποτελεσματική (και «μακρά») η καταπολέμηση των μικροβίων του κορωνοϊού, τα οποία είναι επιβλαβή για την υγεία μας.

Όσο για το πότε θα είναι έτοιμο; Λίγη υπομονή χρειάζεται, να μένουμε σπίτι και… σύντομα κοντά μας.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.