Ο Τσίπρας που δεν είχαν ξαναδεί…

Ο Τσίπρας που δεν είχαν ξαναδεί…

Μέχρι και οι σύντροφοι του ένιωσαν έκπληξη

Έναν άλλον Αλέξη Τσίπρα είδαν φίλοι και εχθροί κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του στο Μεγάλο Κανάλι. Η θέση του αρχηγού του Σύριζα για το προσφυγικό εξέπληξε ακόμα και τον σκληρό πυρήνα του κόμματός του, που δεν περίμενε τέτοια τοποθέτηση.

Ο κ. Τσίπρας συμφώνησε με το κλείσιμο των συνόρων σε αντίθεση με τις τοποθετήσεις των στελεχών του Σύριζα που μιλούσαν ανοιχτά για λανθασμένη κίνηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Όσοι έκαναν λόγο για άνοιγμα του νέου Σύριζα στο χώρο του κέντρου επιβεβαιώθηκαν πανηγυρικά. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει κατανοήσει ότι οι ριζοσπαστικές θέσεις δεν βρίσκουν ευήκοα ώτα στις τάξεις της πλειονότητας της ελληνικής κοινωνίας γι’ αυτό και έχει αποφασίσει να στρογγυλέψει τις θέσεις του κόμματος του.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα που συζητήθηκαν:

«Από τη στιγμή που υπάρχει η απόπειρα μαζικής εισροής στη χώρα σωστά κλείνουν τα σύνορα. Οι άνθρωποι που είναι στην πλειοψηφία τους δυστυχισμένοι έρχονται στην Ελλάδα για να πάνε στην Ευρώπη.

Σήμερα αντί η κυβέρνηση να πει στην Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία δεν έκανε τίποτα. Πριν λίγες μέρες η Καγκελάριος Μέρκελ ήταν στην Τουρκία και έπαιζε με τα καθρεφτάκια. Αντί να ζητήσουμε αυστηρά τη συμμόρφωση της Τουρκίας, βλέπουμε να έρχονται στον Έβρο και να μας χτυπούν στην πλάτη.

Θέλουν την Ελλάδα αποθήκη ψυχών, μαύρο κουτί. Το πρόβλημά μας είναι ότι η κυβέρνηση κινείται δίχως σχεδιασμό. Όφειλε να είχε αποσυμφορήσει τα νησιά. Ήθελε να στενοχωρήσει μόνο τα νησιά και δεν τους φέρνει στην ενδοχώρα».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.