Επενδύσεις στην ΕΡΤ

Το... Κάτω Παρτάλι πάει στην ΕΡΤ!

Μπάτζετ 4 εκατ. ευρώ σε μυθοπλασία και τηλεπαιχνίδια.

Το πράσινο φως για την έναρξη γυρισμάτων έλαβε από το ΔΣ της ΕΡΤ η νέα τηλεοπτική σειρά «Τα καλύτερά μας χρόνια», της εταιρείας οπτικοακουστικών παραγωγών Tanweer, όπως γράφουν οι typologies.gr.

Πρόκειται για τη νέα σειρά μυθοπλασίας που σκοπεύει να εντάξει στο νέο της τηλεοπτικό πρόγραμμα η ΕΡΤ, η οποία θα μεταδίδεται δύο φορές την εβδομάδα. Συνολικά εγκρίθηκαν 55 επεισόδια για δύο έτη.

Η κρατική τηλεόραση φαίνεται πως πιστεύει πολύ στην επιτυχία του νέου αυτού concept, που παρακολουθεί την ιστορία μιας πενταμελούς οικογένειας από τη δεκαετία του ’70 και μετά. Το κόστος της νέας σειράς ανέρχεται σε 52.804,90 ευρώ ανά επεισόδιο και το συνολικό τίμημα για 55 επεισόδια ανέρχεται σε 3.433.318 ευρώ, συν επιπλέον ποσό ύψους 397.385 ευρώ για εργοδοτικές εισφορές. Η δαπάνη σπάει στα δύο από την ΕΡΤ, καθώς 1.584.147 ευρώ θα ενταχθεί στον προϋπολογισμό του 2020, ενώ το υπόλοιπο 1.848.171 ευρώ μπαίνει στον προϋπολογισμό του 2021.

Το σενάριο της σειράς γράφουν ο Νίκος Απειρανθίτης και η Κατερίνα Μπέη, ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Κώστας Καπάκας, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει παλιότερα τις ταινίες «Pepermint» και «Uranya». Με την απόφαση αυτή η Tanweer εισέρχεται και στην τηλεόραση, μετά το σινεμά.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.