Ιστορικό χαμηλό: «Διαλύει» τα πάντα ο κορωνοϊός…

Κορωνοϊός... τέλος!

Τεράστιες οι απώλειες...

Είναι το απόλυτο θέμα των τελευταίων 2 περίπου μηνών. Αυτό που συζητά ο κόσμος στην καθημερινότητά του, αυτό που απασχολεί ολοένα και περισσότερους ανθρώπους, καθώς τα τελευταία νέα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά.

Ο λόγος, φυσικά, για τον κορωνοϊό, ο οποίος ξεκίνησε από την Κίνα τα Χριστούγεννα περίπου και «μετρά» περισσότερους από 2500 νεκρούς ήδη. Το άκρως ανησυχητικό, βέβαια, είναι πως οι πιθανότητες να μετατραπεί σε πανδημία είναι ιδιαιτέρως αυξημένες, καθώς έχει «ταξιδεύσει» και σε αρκετές ακόμα χώρες, με τη γειτονική μας Ιταλία να έχει πληγεί σοβαρότατα, με 6 άτομα να έχουν χάσει στην ζωή τους και τις υπηρεσίες να κλείνουν η μία μετά την άλλη.

Πέραν, ωστόσο, της προφανούς «ζημιάς» που κάνει ο φονικός Covid-19 (όπως είναι το επίσημο όνομά του), υπάρχουν και οι παράπλευρες απώλειες- που, φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνονται με την ανθρώπινη ζωή, όμως δεν παύουν να… υπάρχουν.

Η οικονομία έχει δεχτεί πάρα πολύ ισχυρό «χαστούκι», όπως μαρτυρά και η Μαύρη Δευτέρα του Χρηματιστηρίου: η αγορά έκλεισε σήμερα με μια… εκκωφαντική πτώση της τάξης του 8.36%, κάτι που σημαίνει πως «εξανεμίστηκαν» 4.23 δισεκατομμύρια από την συνολική κεφαλαιοποίηση- σε μία μόλις μέρα!

Ο κορωνοϊός αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο το φόβο των επενδυτών για τις επιπτώσεις που θα έχει στην παγκόσμια οικονομία, κάτι που διαμορφώνει αρνητικότατο κλίμα στις αγορές.

Παρά την (ανεξήγητη, όπως αποδείχθηκε) αισιοδοξία του περασμένου διαστήματος πως ο συγκεκριμένος ιός θ’ αποτελέσει σύντομα παρελθόν, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική.

Μένει να δούμε πού θα οδηγήσει όλο αυτό…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.