Άρχισαν τα όργανα: «Καταστρέψαμε τουρκικό πλοίο!» (ΒΙΝΤΕΟ)

Το πρώτο «μπαμ»...

Η κατάσταση, το ξέρουμε όλοι, δεν είναι απλά έκρυθμη, αλλά έχει ξεφύγει εδώ και αρκετό καιρό. Οι συνεχείς προκλήσεις των Τούρκων, η επεκτατική τους διάθεση και η προθυμία τους να… χώνουν τη μύτη τους ακόμα και σε μέρη που δεν έχουν καμία δικαιοδοσία έχει πυροδοτήσει το κλίμα σε αφάνταστο βαθμό.

Αυτό καθίσταται σαφές ολοένα και περισσότερο στην πολύπαθη Λιβύη, εκεί που γίνεται πραγματικά χαμός, με την «παράλογη» συμφωνία των γειτόνων μας με τον πρωθυπουργό   Φαγέζ αλ Σαράζ για τις θαλάσσιες ζώνες στη Μεσόγειο να βρίσκεται μονίμως στο επίκεντρο.

Τα πράγματα, όμως, φαίνεται πως παίρνουν μια πιο «σκοτεινή» τροπή για τον Σουλτάνο: σύμφωνα με τα όσα είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN ο δημοσιογράφος Σωτήρης Δανέζης,  δυνάμεις του στρατάρχη Χαφτάρ χτύπησαν το απόγευμα της Τρίτης (18/2) ένα τουρκικό πλοίο, το οποίο φέρεται να μετέφερε όπλα, στο λιμάνι της Τρίπολης!

Λίγη ώρα μετά το συμβάν ο στρατάρχης, μέσω ανακοίνωσης του Εθνικού Λιβυκού στρατού, δήλωσε πως έπληξε ένα τουρκικό πλοίο που μετέφερε πυρομαχικά.

Η Τουρκία, από την πλευρά της, μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει καμία αναφορά στο περιστατικό, πέραν ενός ρεπορτάζ που έκανε λόγο για καπνούς στο λιμάνι της Τρίπολης.

Μένει να φανεί, φυσικά, το πού θα καταλήξει αυτή η κατάσταση, δεδομένου του ότι ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης έχει αναφέρει πολλάκις πως οι Τούρκοι παραβιάζουν το εμπάργκο των όπλων στη χώρα.

Δείτε παρακάτω το χαρακτηριστικό βίντεο από το δελτίο του OPEN:

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.