Το ποσοστό του τρόμου: Καθηγητής του Χάρβαρντ λέει για τον κορωναϊό αυτό που κανείς δε θέλει ν’ ακούσει

Το ποσοστό του τρόμου: Καθηγητής του Χάρβαρντ λέει για τον κορωναϊό αυτό που κανείς δε θέλει ν' ακούσει

Άσχημα μαντάτα...

Ξεκίνησε ως μακρινή φήμη. Ως κάτι που- θεωρούσαμε- θα «ξεφουσκώσει» γρήγορα και σύντομα θ’ αποτελεί ανάμνηση. Σαν μία ακόμα απλή πάθηση, μια «κοινότοπη» αρρώστια που δεν αξίζει ν’ ασχοληθεί κανείς σοβαρά μαζί της.

Ωστόσο, 2 μήνες μετά, τα πράγματα εξακολουθούν να είναι κάτι παραπάνω από ανησυχητικά: ο κορωναϊός, για τον οποίον γίνεται λόγος, έχει σκοτώσει περισσότερα από 1500 άτομα στην Κίνα και, παρά τις αρχικές εκτιμήσεις, δεν έχει καταφέρει να περιοριστεί. Αντιθέτως, εξαπλώθηκε σε αρκετές χώρες, με αποτέλεσμα το βράδυ της Παρασκευής να γίνει γνωστό πως είχαμε και τον πρώτο νεκρό επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Η κατάσταση ενδέχεται να γίνει πολύ χειρότερη, καθώς οι νέες προβλέψεις δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικές.

Γιατί το λέμε αυτό;

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο γνωστός καθηγητής στη σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, ο Μαρκ Λίπσιτς, οι πιθανότητες ο Covid-19 (όπως είναι το επίσημο όνομα του ιού) να μετατραπεί σε παγκόσμια πανδημία είναι αυξημένες.

Τι σημαίνει «παγκόσμια πανδημία»;

Ότι μέσα στο επόμενο έτος μέχρι και το 70% του πληθυσμού της γης θα νοσήσει! «Εάν συμβεί μια πανδημία, το 40% με 70% των ανθρώπων παγκοσμίως είναι πιθανόν να μολυνθούν το επόμενο έτος», ήταν τα ακριβή λόγια του καθηγητή, ο οποίος φρόντισε να μας κάνει την καρδιά περιβόλι.

Ας ελπίσουμε όλοι μας να πέσει έξω σ’ αυτή του την πρόβλεψη…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.