Κορωνοϊός… τέλος!

Κορωνοϊός... τέλος!

Μοιάζει με ψέμα, είναι αλήθεια...

Είναι το μεγάλο θέμα των τελευταίων πολλών ημερών. Η είδηση που προκάλεσε παγκόσμιο τρόμο, αναγκάζοντας τους πάντες να κοιτάζουμε συστηματικά το τι γίνεται στην Άπω Ανατολή- και όχι μόνο- και το αν και κατά πόσον αυξήθηκαν τα κρούσματα.

Ο λόγος, φυσικά, για το «διαβόητο» κορωνοϊκό- ή Covid-19, όπως είναι πλέον η επίσημη ονομασία του.

Ο ιός που ξεκίνησε από την Κίνα και επεκτάθηκε σε πάρα πολλά μέρη παγκοσμίως πάρα πολύ γρήγορα, ενώ ο αριθμός των ατόμων που έχασαν την ζωή τους- ειδικά στην Κίνα- ανέβαινε με ανησυχητικά γρήγορους ρυθμούς.

Φαίνεται, όμως, πως ο κορωνοϊός… πνέει τα λοίσθια: όπως δήλωσε ο Μάικ Ράιαν, ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το πρόγραμμα Εκτάκτων Αναγκών, τα κρούσματα δεν αυξάνονται, πλέον, με δραματικούς ρυθμούς πλην Κίνας και του κρουαζιερόπλοιου που βρίσκεται σε καραντίνα σε λιμάνι της Ιαπωνίας.

Όπως εξήγησε ο Ράιαν, η αύξηση κατά περίπου 14.000 των κρουσμάτων ημερησίως, που ανακοίνωσε η Κίνα, δείχνει σαφώς την αλλαγή στην προσέγγιση να καταγράφονται ασθενείς στην επαρχία Χουμπέι, η μόλυνση των οποίων επιβεβαιώνεται με ακτινογραφία θώρακα κι όχι μονάχα εκείνων που επιβεβαιώθηκαν μέσω αιματολογικών εξετάσεων.

Αυτό «μεταφράζεται» ως κάτι άκρως αισιόδοξο, καθώς σημαίνει σε πρακτικό επίπεδο πως ο καλπασμός της ασθένειας δεν υφίσταται πια και ότι πλησιάζει η στιγμή που ο κορωνοϊός θα είναι πλήρως αντιμετωπίσιμος.

Μην ξεχνάμε, δε, πως ήδη ετοιμάζονται τα σχετικά εμβόλια…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.