Απίστευτο: αυτό είναι είναι το ζώο που έσπειρε τον κορωνοϊό!

Απίστευτο: αυτό είναι είναι το ζώο που έσπειρε τον κορωνοϊό!

Κινέζοι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι ο φολιδωτός μυρμηγκοφάγος, γνωστός και ως παγκολίνος, ένα θηλαστικό που κινδυνεύει με εξαφάνιση, είναι πιθανόν ο ξενιστής του ιού 2019-nCoV που ευθύνεται για τον θάνατο τουλάχιστον 600 ανθρώπων στην Κίνα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο θανατηφόρος ιός φέρεται λοιπόν να μεταδόθηκε από τις νυχτερίδες στους ανθρώπους μέσω της παράνομης διακίνησης των παγκολίνων, θηλαστικά τα οποία θεωρούνται σημαντικά για την ιατρική στην Ασία.

Ο παγκολίνος είναι ένα θηλαστικό που κινδυνεύει με εξαφάνιση, διακινείται παράνομα και είναι περιζήτητο για το κρέας και τις φολίδες του.

Ο ιός, ο οποίος μόλις χθες σκότωσε 73 ανθρώπους σε μία ημέρα στην Κίνα, πιστεύεται ότι ξεκίνησε σε μια αγορά στην πόλη Γουχάν, στην κεντρική επαρχία Hubei, στην οποία επίσης πωλούνται ζωντανά άγρια ​​ζώα.

Ο Dirk Pfeiffer, καθηγητής Κτηνιατρικής στο Hong Kong’s City University προειδοποιεί ότι η έρευνα δεν έχει ακόμη αποδείξει ότι οι παγκολίνοι έχουν μεταφέρει τον ιό.

«Οριστικά συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν εάν γίνει σύγκριση του επιπολασμού (του ιού) μεταξύ διαφορετικών ειδών με βάση αντιπροσωπευτικά δείγματα, και είναι σχεδόν βέβαιο ότι αυτό δεν έχει γίνει», εξηγεί ο επιστήμονας.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.