Στο μάτι των δύο θηρίων: «Αυτό θα είναι το τέλος του Ερντογάν…»

Ερντογάν: «Θα πάρουμε τους S-400 και θα τους χρησιμοποιήσουμε»

Πρόβλημα για ολόκληρη την Τουρκία...

Ο Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται το τελευταίο μεγάλο χρονικό διάστημα μονίμως στο επίκεντρο της επικαιρότητας. Λογικό- η επιθετική του ρητορική, η «παράλογη» συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης, οι… απειλές πως θα παραβιάζει συστηματικά ελληνική και κυπριακή ΑΟΖ, οι συνεχείς προκλήσεις και πολλά ακόμα τον έχουν κάνει το κεντρικό πρόσωπο της παγκόσμιας, ενδεχομένως, σκηνής.

Ως εκ τούτου, η Τουρκία παίζει καθοριστικό ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο και κάθε νέα της κίνηση μοιάζει να «εκλιπαρεί» για ένα θερμό επεισόδιο.

Ωστόσο, πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο οι φωνές που λένε πως ο Τούρκος πρόεδρος δε θα έχει καλό φινάλε με την τακτική της άκρας επιθετικότητας που έχει υιοθετήσει και ότι λίαν συντόμως θα πληγώσει την ίδια του τη χώρα.

Αυτή την άποψη εκφράζει και ο διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Ανάλυσης και Ασφάλειας, ο Ζαχαρίας Μίχας, ο οποίος μίλησε στον Focus FM και τόνισε πως ο «Σουλτάνος» θ’ αντιμετωπίσει πρόβλημα από τις δύο μεγαλύτερες δυνάμεις του κόσμου, τις ΗΠΑ και την Ρωσία.

«Η Τουρκία μπορεί να βρεθεί σε ένα σημείο, στο οποίο να έχει αντιπάλους και τους 2 (ΗΠΑ-Ρωσία). Όλο το θέμα είναι πότε θα αποφασίσει το βαθύ κράτος των ΗΠΑ να σταματήσει να βλέπει με τον τρόπο, που βλέπει τη Ρωσία και να υπάρξει ένα minimum συνεννόησης.

O Eρντογάν έχει ήδη δημιουργήσει προβλήματα στη χώρα του. Δεν έχει κερδίσει μόνο, έχει χάσει με τις αντισυσπειρώσεις, που καθιστούν, δυσχερέστερη την επίτευξη των σκοπών του», τόνισε ο κ. Μίχας.

Μένει να φανεί αν (και πότε) θα συμβεί κάτι τέτοιο, μιας και ο Ερντογάν έχει πάντα τον τρόπο του να «ξεγλιστράει»…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.