Ο διάλογος της κρίσης με το Ορούτς Ρέις – Τι είπαν Μητσοτάκης και Παναγιωτόπουλος

Ο διάλογος της κρίσης με το Ορούτς Ρέις - Τι είπαν Μητσοτάκης και Παναγιωτόπουλος

Στο περιστατικό με την είσοδο του ερευνητικού σκάφους της Τουρκίας Ορούτς Ρέις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και στον διάλογο που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τις κρίσιμες ώρες, αναφέρθηκε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, κατά την κοπή της καθιερωμένης πίτας της τοπικής ΝΟΔΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, είπε πως από την πρώτη στιγμή βρισκόταν σε ανοιχτή γραμμή με τον πρωθυπουργό, τον οποίο και ενημέρωνε για τις κινήσεις του τουρκικού ερευνητικού πλοίου Ορούτς Ρέις αποκαλύπτοντας τον διάλογο τους τον οποίο χαρακτήρισε “ανταγωνισμό ψυχραιμίας”.

-Κύριε πρωθυπουργέ, είναι σε εκείνο το σημείο. Το παρακολουθούμε από απόσταση.

-Εντάξει, κύριε υπουργέ, ψυχραιμία.

Μετά από λίγες ώρες ο διάλογος Μητσοτάκη-Παναγιωτόπουλου συνεχίστηκε:

-Κύριε υπουργέ, μετακινήθηκε;

-Άλλαξε λίγο πορεία, αλλά δεν είμαστε σίγουροι ότι βγαίνει.

-Τι συνιστάτε, κύριε υπουργέ;

-Ψυχραιμία, κύριε πρωθυπουργέ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πενταγώνου σήμανε συναγερμός την Πέμπτη το βράδυ και η κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν άμεση. «”Αργά το βράδυ της Πέμπτης, είχα την πληροφορία. Απλά αποφασίσαμε να παρακολουθήσουμε την κίνησή του. Το άλλο πρωί, η φρεγάτα “Νικηφόρος Φωκάς” ήταν στην περιοχή. Η ελληνική φρεγάτα ενημέρωνε διαρκώς το κέντρο επιχειρήσεων με απευθείας εικόνα από το σημείο που έπλεε το Oruc Reis, ενώ από αέρος επιτηρούσε F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας”, είπε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.