Το ‘παν και το έκαναν οι Γάλλοι: Άγριο σφυροκόπημα στον Ερντογάν

Το 'παν και το έκαναν οι Γάλλοι: Άγριο σφυροκόπημα στον Ερντογάν

Η κίνηση που εξόργισε τον Σουλτάνο...

Η Γαλλία είναι ίσως ο μοναδικός τόσο ισχυρός σύμμαχος που έχει η Ελλάδα στην ελληνοτουρκική σκακιέρα και αυτή που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες στην περιοχή.

Και ευτυχώς για τη χώρα μας σε αντίθεση με τον πρόεδρο Τραμπ που άλλα είπε και άλλα τελικά έκανε, ο Μακρόν κράτησε τις δεσμεύσεις του.

Η Γαλλία στηρίζει εμπράκτως την ελληνική πλευρά προκαλώντας με τις ενέργειες της εκνευρισμό στο στρατόπεδο Ερντογάν. Ειδικά με την τελευταία κίνηση που έκαναν οι Γάλλοι.

Πιο συγκεκριμένα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale απογειώθηκαν από το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» και πραγματοποίησαν πτήση πάνω από την Κύπρο χθες Σάββατο.

Σύμφωνα με πηγές του Κυπριακού υπουργείου Άμυνας που επικαλείται το sigmalive, τα γαλλικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από την Πάφο μετά από άδεια που χορηγήθηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν, ότι σύντομα θα πραγματοποιηθούν κοινές ασκήσεις των δύο χωρών.

ΟΙ αντιδράσεις στο τουρκικό στρατόπεδο ήταν όπως αναμενόταν σφοδρότατες με τον Τύπο να κατακεραυνώνει τον Μακρόν και τον Ερντογάν να προσπαθεί να βρει λύση, καθώς η παρέμβαση του γαλλικού παράγοντα στριμώχνει την Τουρκία στα σχοινιά.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.