Εισήγηση στον Μητσοτάκη για διαγραφή Σαμαρά

Εισήγηση στον Μητσοτάκη για διαγραφή Σαμαρά

Ποιοι ήταν αυτοί που εισηγήθηκαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη την διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά.

Το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου εξέταζε το ενδεχόμενο διαγραφής του με αφορμή την απουσία του από την ψηφοφορία στη Βουλή για την τροπολογία σχετικά με το ποδόσφαιρο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το «Documento», από τη στιγμή που διαπιστώθηκε η απουσία του από την ψηφοφορία άρχισαν οι προσπάθειες να επικοινωνήσουν μαζί του. Όταν με τα πολλά απάντησε στα τηλέφωνα είπε ορθά κοφτά ότι “δεν προσήλθε γιατί είχε προσωπικούς λόγους”.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε σύσκεψη με τους Γρηγόρη Δημητριάδη, Γιώργο Γεραπετρίτη και Γιάννη Βλαστάρη, ενώ γνώστες του θέματος ήταν και οι Στέλιος Πέτσας και Δημήτρης Τσιόδρας. Η τριανδρία αποφάσισε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να διαγραφεί ο Αντώνης Σαμαράς. Επικοινώνησαν με τον πρωθυπουργό που βρισκόταν στο Παρίσι, πριν τη συνάντησή του με τον Εμμανουέλ Μακρόν, του το εισηγήθηκαν για να πάρουν την έγκριση να ξεκινήσουν τις διαδικασίες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με ορισμένους υπουργούς της εμπιστοσύνης του για να ζητήσει τη γνώμη τους. Τελικά, αποφασίστηκε ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή και δόθηκε λήξη συναγερμού.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.