Τι θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αντώνη Σαμαρά

Τι θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αντώνη Σαμαρά

Άρχισαν τα όργανα

Η απουσία του Αντώνη Σαμαρά από την ψήφιση της πολυσυζητημένης τροπολογίας ήταν, για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις εντός Νέας Δημοκρατίας, αναμενόμενη.

Ο κ. Σαμαράς μετά την απουσία από την ψηφοφορία για την εκλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου φρόντισε να λείψει από μια ακόμα κρίσιμη ψηφοφορία στέλνοντας σαφές μήνυμα στην πλευρά Μητσοτάκη.

Είναι κοινό μυστικό ότι οι σχέσεις των δυο πλευρών είναι πλέον τυπικές και όλοι αναμένουν με ενδιαφέρον την αντίδραση του πρωθυπουργού καθώς και οι πιο ανυποψίαστοι έχουν καταλάβει πλέον, ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι αποφασισμένος να τεντώσει το σχοινί.

Όπως μαθαίνει το instanews από συνομιλητές του πρωθυπουργού ο κ. Μητσοτάκης εξοργίστηκε περισσότερο με την διαρροή Σαμαρά «Ο κ. Σαμαράς ούτε έδωσε εξηγήσεις, ούτε του ζητήθηκαν, ούτε θα μπορούσαν να του έχουν ζητηθεί» παρά απ’ την απουσία του πρώην πρωθυπουργού.

Εντούτοις δεν πρόκειται να κάνει κάποια σπασμωδική κίνηση, καθώς δεν συμμερίζεται την άποψη στελεχών του που ζητούν την παραδειγματική τιμωρία Σαμαρά.

Ο πρωθυπουργός ξέρει καλύτερα απ’ τον καθένα ότι αν οι σχέσεις του με τον κ. Σαμαρά οδηγηθούν στα άκρα, το ρήγμα στα δεξιά του κόμματος του θα είναι τεράστιο. Γι’ αυτό σε αυτή τη φάση δεν πρόκειται να αντιδράσει.

Είναι ειλημμένη απόφασή του όμως ότι στην τρίτη και φαρμακερή γκέλα Σαμαρά η απάντηση που θα του δοθεί θα είναι δυναμική, ακόμα και αν το πολιτικό κόστος της είναι μεγάλο.

Στο ερώτημα μάλιστα του instanews αν η τιμωρία μπορεί να φτάσει ως τη διαγραφή του, η απάντηση που δόθηκε ήταν άκρως αιχμηρή: «Αν αυτό επιλέξει ο κ. Σαμαράς…».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.