Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 17 μονάδων για ΝΔ

Παρόλα αυτά το προσφυγικό-μεταναστευτικό παραμένει το μεγάλο αγκάθι για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Νέα δημοσκόπηση μετά το «διαζύγιο» Τσίπρα - Καμμένου: Ποια κόμματα καταποντίζονται!

Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να διατηρεί ιδιαίτερα διευρυμένο προβάδισμα 17 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll που δημοσιεύει το newpost.gr.

Tο προσφυγικό-μεταναστευτικό θεωρείται ως το κεντρικό πρόβλημα που απασχολεί την κοινή γνώμη, με ποσοστό 61.9%, την ώρα που η δυσφορία για τους χειρισμούς της κυβέρνησης αυξάνει.

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 17 μονάδων για ΝΔ

Ικανοποιημένο από την κυβερνητική πολιτική στο θέμα αυτό δηλώνει μόλις 18.2% (από 27,4% που ήταν τον Νοέμβριο), ενώ το 78,5% δηλώνει «καθόλου» και «μάλλον όχι ικανοποιημένο»! Το 79.3% πιστεύει ότι ήταν λάθος η κατάργηση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ενώ το 64.9% κρίνει ότι με την επανίδρυση του υπουργείου θα υπάρχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Αντιθέτως, στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, που θεωρούνται το δεύτερο σημαντικότερο πρόβλημα μετά το προσφυγικό -μεταναστευτικό (με τρίτο την οικονομία), η κυβέρνηση έχει θετικές γνώμες.

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 17 μονάδων για ΝΔ

Το 59.6% δηλώνει ικανοποιημένο από την κυβερνητική πολιτική απέναντι στην Τουρκία. Για τη Σύσκεψη στο Βερολίνο μόλις το 22,9% θεωρεί ότι φταίει η κυβέρνηση για την απουσία της χώρας, ενώ το 63.2% επικρίνει την καγκελάριο Μέρκελ.

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 17 μονάδων για ΝΔ

Οι πολίτες εμφανίζονται στην πλειοψηφία τους ανήσυχοι για το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου – το 54.5% το θεωρεί ως πιθανό, ενώ αντίθετη άποψη έχει το 41,5%.

Όχι σε πρόωρες κάλπες – 17 μονάδες η διαφορά

Με αφορμή τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, μετά την ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου από τη Βουλή, έχει ενδιαφέρον ότι ένα συντριπτικό ποσοστό της τάξης του 83% ζητά να εξαντληθεί η τετραετία.

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 17 μονάδων για ΝΔ

Έτσι κι αλλιώς πάντως η ΝΔ διατηρεί ένα μεγάλο προβάδισμα 17 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου με 38.3 % ( 40.5% τον Νοέμβριο) έναντι 21.3% του ΣΥΡΙΖΑ (23% τον Νοέμβριο). Τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν: Κίνημα Αλλαγής 5% (5.3%), Κ.Κ.Ε 4.6% (5.1%), ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4.3% (4.5%), ΜέΡΑ 25 2.7% (3%). Η διαφορά ανάμεσα στην Ν.Δ και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 17 μονάδες (17.5 τον Νοέμβριο).

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 17 μονάδων για ΝΔ

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 17 μονάδων για ΝΔ

Κυριαρχία Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ισχυρός και με μεγάλη δημοφιλία, επτά μήνες μετά τις εκλογές. Το 46,2% τον θεωρεί πιο ικανό για πρωθυπουργό – προηγείται του Αλέξη Τσίπρα που επιλέγεται από το 20%. Ταυτόχρονα με το 62,4% των ερωτηθέντων να έχει θετική άποψη για το πρόσωπό του και μόλις 35.4% αρνητικές απόψεις, είναι μακράν πρώτος, αλλά και ο μόνος πολιτικός αρχηγός που έχει θετικό ισοζύγιο ανάμεσα στις θετικές και αρνητικές απόψεις (Α. Τσίπρας 32,8% έναντι 64,9%, Φ. Γεννηματά 26,7% έναντι 64,9%, Δ. Κουτσούμπας 27% έναντι 61,9%, Κ. Βελόπουλος 21,6% έναντι 69,5%, Γ. Βαρουφάκης 15,9% έναντι 77,9%).

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 17 μονάδων για ΝΔ

Οι υπουργοί

Η πρώτη τριάδα των υπουργών ως προς τη θετική άποψη για το έργο και την εικόνα των υπουργών αποτελείται από τους Ν. Δένδια, Μ. Χρυσοχοΐδη και Τάκη Θεοδωρικάκο. Η δεκάδα συμπληρώνεται από τους Χ. Σταικούρα, Κ. Χατζιδάκη, Άδωνι Γεωργιάδη, Β. Κικίλια, Γ. Βρούτση, Ν. Κεραμέως και Γ. Γεραπετρίτη. Σημειώνεται ότι τα ποσοστά θετικών απόψεων της πρώτης δεκάδας κυμαίνονται σε υψηλά ποσοστά από 41% έως 56%, ποσοστά που βρίσκονται πάνω από το ποσοστό της Ν.Δ στις Βουλευτικές Εκλογές.

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 17 μονάδων για ΝΔ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ